Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Musea, Bibliotheek en collecties

Allard Pierson

In het Allard Pierson worden de collecties van de UvA gedeeld met het publiek en de wetenschap. Van Egyptische oudheden tot Blaeu-atlassen en van middeleeuwse handschriften tot de grafische vormgeving van nu. In het ...

Bibliotheek

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam heeft een enorme verzameling van zo'n vier miljoen boeken en tijdschriftenbanden, en internationaal vermaarde erfgoedcollecties op allerlei terreinen. De ...

Beeldbank Erfgoedcollecties

Doorzoek de beeldbank voor gedigitaliseerde schilderijen, prenten, foto's, en vele andere collectiestukken van het Allard Pierson, hét museum en hét kennisinstituut voor de erfgoedcollecties van de UvA.

Museum Vrolik

De collectie van Museum Vrolik omvat meer dan 10.000 anatomische en embryologische monsters, menselijke en dierlijke skeletten en schedels, en anatomische modellen en reconstructies.

UvA Computermuseum

De verzameling computerapparatuur wordt beheerd door het Allard Pierson. De verzameling illustreert de vooruitgang in computertechnologie en het gebruik ervan vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag.