Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Musea, Bijzondere Collecties en Bibliotheek

Bijzondere Collecties

Van middeleeuwse manuscripten en Blaeu-atlassen tot wandplaten, letterontwerpen, kookboeken en cartoons: de Bijzondere Collecties herbergen het erfgoed van de UvA.

Beeldbank Bijzondere Collecties

Doorzoek de beeldbank voor gedigitaliseerde schilderijen, prenten, foto's en posters uit de collecties Bijzondere Collecties bij Allard Pierson.

Allard Pierson

Ontdek de oude beschavingen van Egypte, het Nabije Oosten, de Griekse wereld, Etrurië en het Romeinse Rijk. Kunstvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen dateren van 4000 voor Christus tot 500 na Christus en tonen het leven van alledag, mythologie en religie in de oudheid.

Bibliotheek

De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam heeft een enorme verzameling van zo'n vier miljoen boeken en tijdschriftenbanden, en bijzondere collecties zoals handschriften, brieven en kaarten.

Museum Vrolik

De collectie van Museum Vrolik omvat meer dan 10.000 anatomische en embryologische monsters, menselijke en dierlijke skeletten en schedels, en anatomische modellen en reconstructies.

UvA Computermuseum

De verzameling computerapparatuur illustreert de vooruitgang in computertechnologie en het gebruik ervan vanaf de Tweede Wereldoorlog tot vandaag.