Belangrijke data FGw Onderwijsprijs 2023
25 mei | Uiterlijke datum voor het voordragen van vakken |
15 juni - 29 juni 12.00 uur | Stembussen open voor de Publieksprijs |
29 juni 17.00 uur | Feestelijke uitreiking Onderwijsprijs 2023 in VOX-POP |
Er zijn zes vakken genomineerd voor de Onderwijsprijs, namelijk:
- Authors in Focus: Renaissance Women Writers - Kristine Johanson en Anna-Rose Shack
- Critical Programming and Co-Creation. The Futures of Culture and its Institutions - Margriet Schavemaker
- Islamic Esotericism and its Medieval Legacies - Liana Saif
- Literatuur, landschap en ecologie - Gaston Franssen, Marrigje Paijmans en Feike Dietz
- Modern Yiddish Language Acquisition - Daniella Zaidman-Mauer
- Sex/Race/Trans: Human Life-Forms – Diego Semerene
Alle studenten en medewerkers van de Faculteit der Geesteswetenschappen konden een vak voordragen voor de Onderwijsprijs 2023. De docenten van de genomineerde vakken hebben video's gemaakt waarin zij hun genomineerde vak toelichten; het vak met de meeste stemmen wint.
Feestelijke uitreiking op 29 juni
Tijdens de uitreiking op 29 juni 2023 (vanaf 17.00 uur) in VOX-POP maakt de jury het winnende vak en de winnaar van de Publieksprijs bekend. Beide winnaars ontvangen een geldprijs van 2000 euro.
Samenstelling jury
De jury van 2023 bestaat uit:
Sabine van Wesemael - directeur Graduate School of Humanities (voorzitter)
Sabine van Wesemael is universitair hoofddocente moderne letterkunde en directeur van de Graduate School of Humanities. Ze verzorgt colleges letterkunde voor tal van opleidingen en publiceerde meerdere studies over het werk van Marcel Proust en de romans van Michel Houellebecq.
Peter van Dam - winnaar Onderwijsprijs 2022
Peter van Dam is universitair docent geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in de geschiedenis van duurzaamheid. Hij is coördinator van de onderzoeksgroep Environment & Society en van de onderzoeksmaster geschiedenis. Afgelopen jaar won hij de Onderwijsprijs met de cursus The climate emergency: the history of a crisis. Daarin doen studenten onderzoek naar historische perspectieven op de klimaatcrisis.
David Hollanders - docent en lid van de OR
David Hollanders promoveerde in 2012 op het onderwerp pensioenen. Hij doceert economie bij Europese Studies, o.a. over monetair beleid in de eurozone. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het Multatuli-huis.
Angelina Senchi - ambtelijk secretaris FSR
Angelina Senchi heeft haar bachelor Italië Studies afgerond en is momenteel bezig met de master Boekwetenschap. Daarnaast is zij werkzaam als studentasssistent bij het Allard Pierson en al bijna drie jaar actief als Ambtelijk Secretaris voor de Facultaire Studentenraad van de faculteit.
