Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Waar gaat ons onderzoek over?

De wereld worstelt met tal van vraagstukken

Wie het nieuws leest of kijkt, ziet dat de wereld worstelt met tal van vraagstukken die van invloed zijn op ons leven van alledag. Om die actuele thema’s te begrijpen en om oplossingen aan te dragen, is hoogwaardige kennis nodig. Soms uit een bepaalde discipline, soms ook juist uit een combinatie daarvan. Met een veelheid aan invalshoeken en een breed wetenschappelijk perspectief kunnen we nieuwe inzichten krijgen in de maatschappelijk onderwerpen die een grote impact hebben op ons allemaal.

Maatschappelijke en mensgerichte vraagstukken

Onderzoek aan onze faculteit gaat in op die maatschappelijke en mensgerichte vraagstukken, vanuit wetenschappelijke nieuwsgierigheid gedreven, maar met oog voor actuele thema's. Zoals  de impact van media en communicatie op individuen en samenleving, zorgvraagstukken, verstedelijking wereldwijd, de menselijke ontwikkeling, de rol van politieke instituties, begrip van de menselijke geest, groeiende ongelijkheid, diversiteitsvraagstukken en veranderende maatschappelijke verhoudingen​. 

Maak kennis met ons onderzoek

Een multidisciplinaire benadering

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, kortweg FMG, is een grote, multidisciplinaire kennisinstelling met vier academische domeinen: psychologie, pedagogische en onderwijswetenschappen, communicatiewetenschap en sociale wetenschappen. Vooraanstaande wetenschappers en teams werken niet alleen binnen deze domeinen, maar ook over de grenzen van de domeinen heen om zo tot vernieuwende inzichten te komen.

De waarde van de FMG schuilt in het blijven werken aan nieuwe, soms onvermoede combinaties, om te komen tot zinvolle, grensverleggende krachtenbundelingen om gezamenlijk te werken aan het begrijpen en oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken, binnen disciplines en er dwars doorheen.

Dat is soms een complexe, maar altijd een mooie uitdaging. Want het maakt ons wijzer. En daarmee de wereld beter.