Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Echte emoties

Research Priority Area

Onderzoek naar emoties en hoe deze het dagelijks leven beïnvloeden, heeft de afgelopen decennia grote vooruitgang geboekt, maar stuit nu op belemmeringen. Vanaf 2023 start bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen de research priority area 'Real Emotions' die hier onderzoek naar gaat doen voor de periode van vijf jaar, met een jaarlijks budget van 250.000 euro.

Onderzoek naar emoties en hoe deze het dagelijks leven beïnvloeden, heeft de afgelopen decennia grote vooruitgang geboekt. De vooruitgang wordt nu echter belemmerd door twee belangrijke problemen.

  1. Psychologisch onderzoek wordt vaak uitgevoerd in kunstmatige laboratoriumomgevingen met sterk gecontroleerde stimuli.
  2. Een ander punt is de generaliseerbaarheid van inzichten die voortkomen uit de antropologie, communicatiewetenschap, pedagogische en pedagogische wetenschappen, politicologie, sociologie en andere sociale wetenschappen.

De research priority area Real Emotion bevordert de state-of-the-art door interdisciplinair onderzoek aan te moedigen om emoties te bestuderen zoals die in het echte leven voorkomen.

Meer informatie?

Neem contact op met

Dr. D.A. (Disa) Sauter

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Social Psychology