Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Werken bij de FMG

Faculteit Maatschappij en Gedrag

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa.

Studenten, docenten, onderzoekers en overige medewerkers uit binnen- en buitenland wordt een inspirerende studie-, onderzoeks- en werkomgeving geboden. 1600 medewerkers dragen bij aan het onderwijs en onderzoek aan de FMG.

De faculteit streeft naar een diverse en inclusieve werk- en studieomgeving. Uiteraard omdat iedereen een gelijke kans verdient, maar ook omdat verschillende achtergronden en ervaringen het academisch onderwijs en onderzoek kunnen verrijken. We vinden diversiteit dus belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen.

Dit betekent dat we alle medewerkers  verwelkomen die het talent en de competenties hebben om bij te dragen aan de doelstellingen van onze onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

Bij de FMG besteden we op verschillende manieren aandacht aan diversiteit, onder andere bij de werving van medewerkers. Zo geldt voor de sollicitatieprocedure voor de functies van universitair hoofddocent (UHD) en hoogleraar op dit moment een voorkeursbeleid voor vrouwelijke kandidaten. Dit betekent dat in afdelingen waar de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in deze functies scheef is, bij gelijke kwalificaties van kandidaten de voorkeur wordt gegeven aan een vrouw.
Meer weten over dit beleid? Download het beleidsdocument.