Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Workshop Academische Vaardigheden

Faculteit Maatschappij & Gedrag

Waar: Roeterseiland campus
Duur: 10.00 uur - 14.00 uur
Data: in overleg
Aanmelden: r.clayton@uva.nl

Academisch aan de slag

We leggen tijdens deze workshop uit wat een zogenaamde onderzoekscyclus is, hoe bronvermelding werkt, welke onderzoeksmethoden je allemaal kunt gebruiken en we gaan in op wat leerlingen kunnen verwachten tijdens hun eerste jaar aan de universiteit. Met leuke 'doe-opdrachten' is het een afwisselende en interactieve workshop waarmee de academische vaardigheden worden verbeterd. 

En verder..

Er wordt een introductie in sociale- en gedragswetenschappen gegeven waarin de leerlingen meer leren over de vakgebieden en opleidingen aan de faculteit Maatschappij & Gedrag. Waar houden onze wetenschappers zich mee bezig? Welke opleidingen bieden we? Wat voor betekenis hebben onze onderzoeken voor de samenleving? Drie FMG studenten komen iets vertellen over hun studie en beantwoorden graag alle prangende vragen.

Verder krijgen de leerlingen een rondleiding over de campus, waarbij veel ruimte is om met FMG studenten in gesprek te gaan. Ook lunchen we samen. 

Aan het einde van de dag krijgen de leerlingen een leuke goodiebag!

Praktische zaken

Deze dag is kosteloos. Wel dient de school zelf voor vervoer van en naar de universiteit te zorgen of de leerlingen met het OV te laten reizen. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Wil je langskomen?

Per academisch jaar zijn een aantal plekken beschikbaar. Wil je langskomen met een klas? Mail dan naar: r.clayton@uva.nl met data van jouw voorkeur en het aantal leerlingen met hun leerjaar/niveau (vanaf VWO 4).