Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Juli 2020

Wetenschappers en studenten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verschijnen regelmatig op radio, tv of internet om met hun expertise het nieuws van de dag te duiden. In deze rubriek vind je een overzicht van mediaoptredens en artikelen in kranten, tijdschriften en andere (online) publicaties.

Daniel Bonn in Het Parool

Het Parool heeft een artikel over hoe belangrijk piepkleine druppeltjes (aerosolen) nu wel of niet zijn voor de verspreiding van het coronavirus. In het stuk wordt het recente onderzoek van Daniel Bonn naar de verblijfsduur van aerosolen in geventileerde en niet-geventileerde ruimtes aangehaald.

Franciska de Vries bij Vroege Vogels

Radioprogramma Vroege Vogels behandelt in de uitzending het belang van de bodem bij het weerbaarder maken van planten tegen droogte. Ze spraken hierover met bioloog Franciska de Vries (UvA-IBED). 

Sietze Norder in National Geographic

Maandblad National Geographic heeft een nieuwsitem over promotieonderzoek van biogeograaf Sietze Norder (UvA-IBED). Zijn onderzoek liet zien dat hoe ruiger een eiland is, hoe minder de biodiversiteit lijdt onder activiteiten van mensen.

Juli-nummer, National Geographic (niet digitaal beschikbaar)

Max Welling in NRC over nieuwsrobots

Dagblad NRC heeft een artikel over de opkomst van ‘nieuwsrobots’, nieuwsitems die worden samengesteld met behulp van AI. Max Welling (UvA-IvI) is een van de experts die reageert.

Corina Brussaard bij BNR radio

UvA-bioloog Corina Brussaard (UvA-IBED) reageert in een gesprek met BNR Radio op onderzoek naar medicinale eigenschappen van een stof die wordt geproduceerd door een diepzeediertje.