Retraite ‘De Toekomst van Werk’

De retraite 'De Toekomst van Werk' is een executive programma van 12 uur van de Amsterdam Law School van de UvA. Het programma is op maat gemaakt voor leidinggevende juridische professionals, die op zoek zijn naar nieuwe inzichten, reflectie en uitwisseling met gelijkgestemden. Schrijf je in voor deze bijzondere retraite op donderdag 13 april 2023 in Paviljoen Puur.

• 01 Meet-up, 08:30-09.30 uur

Om 17:00 uur starten we in het Jakarta Hotel. Ontmoet hier de geselecteerde deelnemers met wie je de komende 24 uur zult doorbrengen. We beginnen met heerlijk eten en een goed glas wijn.

• 02 Weerspiegeling op het water, 09:30-11.00 uur

De volgende ochtend vertrekken we met de historische veerboot naar Vuurtoreneiland waar we meteen aan de slag gaan. We beginnen met een afweging over de toekomst van werk en hoe die specifieke organisaties zal beïnvloeden.

• 03 Keynote: Toekomst van werk, 11:00-13.00 uur

Alexander Rinnooy Kan deelt zijn gedachten over de toekomst van werk in Nederland.

• 04 Intercollegiale discussies, 13:00-14.00 uur

Een gefaciliteerde rondetafeldiscussie om verschillende perspectieven uit te wisselen over de uitdagingen die voortvloeien uit een verschuiving in het arbeids(recht)landschap naar een platformeconomie.

• 05 Lunch, 12:30-14.00 uur

Drie lezingen in TEDX-stijl om verschillende perspectieven op de toekomst van werk te belichten en wat dit in verschillende contexten betekent.

• 06 Storytelling Clinic, 14:00-15.30 uur

Werk samen met een coach aan het opbouwen en delen van learnings en visies op de toekomst van werk. Breng een verhaal mee terug. Inspireer verandering in de eigen organisatie.

• 07 Het podium, 15.30-19.30 uur

Wat neem je mee van het verkennen van de horizon? Deel je verhaal met de andere deelnemers.

• 08 Belmomenten en slot, 19:30-20.30 uur

Elke dag zijn er 2 blokken van 20 minuten waarin er dringende telefoontjes kunnen worden gepleegd. De rest van de retraite bergt iedereen zijn telefoon op, zodat we ons kunnen concentreren en nadenken.

Sprekers uitgelicht

Ruth de Bock

Prof. dr. R.H. (Ruth) de Bock is advocaat-generaal bij de Hoge Raad en deeltijdhoogleraar Civiele rechtspleging.

Alexander Rinnooy Kan

Dr. A.H.G. (Alexander) Rinnooy Kan is wiskundige en econometrist die na een loopbaan in de wetenschap een gewaardeerd voorzitter van het ondernemersverbond werd.

Agneta Fischer

Prof. dr. A.H. (Agneta) is hoogleraar in de emoties en affectieve processen aan de  Universiteit van Amsterdam.