Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Organisatie

Dividendbelasting

Een actueel onderzoeksthema binnen het Amsterdam Centre for Tax Law (ACTL) is de dividendbelasting. Er wordt onderzoek gedaan naar de overwegingen voor of tegen het afschaffen van deze belastingvorm. Ook de werking van de Wet op de Dividendbelasting wordt onder de loep genomen.

Nieuws

Dennis Weber steunt afschaffing dividendbelasting

Dennis Weber, hoogleraar Europees Ondernemingswinstbelastingen aan de UvA, steunt het plan om de dividendbelasting af te schaffen.

‘De man die een politieke crisis op gang bracht’

De discussie rondom de dividendbelasting is losgebarsten, zowel in de politiek als in de media. De Telegraaf noemt Jan van de Streek van de UvA de 'man die een politieke crisis op gang bracht'. Een media-overzicht van ACTL-juristen in de Haagse dividendbelastingstorm.

Ophef memo's dividendbelasting door wob-verzoek ACTL-onderzoekers

Toen ACTL-wetenschappers Jan van de Streek en Martijn Nouwen met de Wet openbaarheid van bestuur informatie probeerden op te vragen, bleken de memo's er toch te zijn.

Informatie

hoogleraar FdR Belastingheffing van concerns, i.h.b. reorganisaties

Onderzoekers

Op zoek naar een bepaalde fiscale wetenschapper? Onderzoekers binnen het Amsterdam Centre for Tax Law doen wetenschappelijk onderzoek naar de voors en tegens van de dividenbelasting.

Studeren

Meer interesse in dit thema? De rechtenfaculteit van de UvA biedt een bachelor Fiscaal recht (Tax Law) en een Advanced master in International Tax Law.