Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Organisatie

Personalised Communication

Personalised communication is een actueel onderzoeksthema binnen Informatierecht. Onderzoekers bestuderen het gebruik en de gevolgen van gepersonaliseerde informatie en communicatie voor individuen en de samenleving vanuit juridisch oogpunt. Leidt aangepaste marketing tot betere keuzes, of leidt het juist tot manipulatie en schending van de privacy? Hoe is de wisselwerking tussen gepersonaliseerde communicatie en juridische kwesties als gebruikersautonomie, privacy en recht op onpartijdige informatie?

Nieuws

Onderzoek in een Kamerbrief

Het rapport 'Beyond the filter bubble: concepts, myths, evidence and issues for futire debates' is gedeeld met het Nederlandse parlement als onderdeel van een Kamerbrief over onderzoek naar de toekomst van onafhankleijke journalistiek in Nederland.

NWO startimpulsprogramma VWData goedgekeurd

De financiering van het programma VWData is rond. Dit betekent dat onderzoekers van het IViR, AScoR en de TU Delft van start kunnen gaan met het deelproject Fair News: nieuwsvoorziening in een Big Data-tijdperk.

SIDN financiering voor onderzoek filterbubbels

Hoe voorkom je dat online kranten en zoekmachines ons in ‘filterbubbels’ opsluiten? Natali Helbelger (IViR), Judith Moeller en Bob van der Velde (FMG, ASCoR) werken aan een ‘diversity toolkit’ waarmee nieuwsorganisaties betere, en meer diverse aanbevelingen kunnen genereren.

Informatie

Onderzoekers

Personalised communication is een interdisciplinar project van twee onderzoeksinstituten van de UvA: het Instituut voor Informatierecht (IViR) en de Amsterdam School of Communications Research (ACSoR). Bekijk de onderzoekers en de outline van het project

Publicaties

Alle publicaties van het team die relevant zijn worden bij elkaar gepubliceerd op de speciale projectwebsite.

Studeren

Juridische kwesties rondom gepersonaliseerde communicatie komen terug in de master Informatierecht. De master is uniek in Nederland en wordt alleen gegeven aan de UvA.

Bubbels