Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Organisatie

De heer drs. R. (Rob) Becker, MBA

Lid Raad van Toezicht UvA

De heer Becker is sinds 26 augustus 2016 lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam. Hij is door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot 26 augustus 2020. Becker is voorzitter van de Auditcommissie van de Raad van Toezicht.

Lucien Souisa i.o.v. Achmea
Fotograaf: Lucien Souisa

Rob Becker (1965) studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Economische Wetenschappen aan Columbia University (New York), en behaalde zijn MBA op INSEAD (Fontainebleau).

Hij werkte van 1990 tot 2005 bij McKinsey in het Verenigd Koninkrijk, China, Singapore en Nederland en vervulde in die tijd verschillende functies, o.m. business analyst en engagement manager; vanaf 1999 werkte hij er als partner. Vervolgens maakte hij de overstap naar Achmea als CFO van de divisie Pensioenen; meest recent was hij directievoorzitter van divisie Directe Distributie en lid van het Achmea Groepscomité.

Becker is thans actief als toezichthouder bij verschillende instellingen, waaronder de Autoriteit Financiële Markten en het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Hij is voorzitter van het bestuur van de NGO Aflatoun Foundation.
 

Overige functies:

  • Non Executive Director AXA UK te Londen
  • Voorzitter Raad van Commissarissen Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk
  • Voorzitter bestuur stichting Aflatoun te Amsterdam