Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De heer drs. R. (Rob) Becker, MBA

Lid Raad van Toezicht UvA

De heer Becker is sinds 26 augustus 2016 lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam. Hij is in 2020 door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap herbenoemd tot 26 augustus 2024. Becker is voorzitter van de Auditcommissie van de Raad van Toezicht.

Lucien Souisa i.o.v. Achmea
Fotograaf: Lucien Souisa

Rob Becker (1965) studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam en Economische Wetenschappen aan Columbia University (New York), en behaalde zijn MBA op INSEAD (Fontainebleau).

Hij werkte van 1990 tot 2005 bij McKinsey in het Verenigd Koninkrijk, China, Singapore en Nederland en vervulde in die tijd verschillende functies, o.m. business analyst en engagement manager; vanaf 1999 werkte hij er als partner. Vervolgens maakte hij de overstap naar Achmea als CFO van de divisie Pensioenen; meest recent was hij directievoorzitter van divisie Directe Distributie en lid van het Achmea Groepscomité.

Becker is nu als toezichthouder actief bij verschillende instellingen, waaronder de afgelopen jaren bij de Autoriteit Financiele Markten en Zorg van de Zaak bv. Op dit moment is hij actief als:

  • Non Executive Director AXA UK te Londen
  • Voorzitter Raad van Commissarissen Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk
  • Lid bestuur Amnesty Nederland
  • Voorzitter Raad van Advies Kamer van Koophandel Nederland
  • Onafhankelijk bestuursadviseur, DGA Becker Management, Consulting & Investments bv