Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Chief Diversity Officer Team

Op 1 februari 2022 start Machiel Keestra als nieuwe Centrale Diversity Officer. Hij volgt Anne de Graaf op, die de rol bekleedde van november 2017 tot september 2021. Samen met de Diversity Officers binnen de faculteiten geeft de Centrale Diversity Officer als spin in het web het diversiteitsbeleid van de UvA vorm en maakt de Centrale Diversity Officer zich hard voor gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit binnen de universiteit.

Diversity Team

De Centrale Diversity Officer wordt ondersteund door het CDO-team. Het team werkt nauw samen om de doelstellingen te behalen.

 • Alfie Martis - projectleider
  Alfrida (Alfie) Martis CDO team UvA

  Alfrida Martis (Alfie) is een Afro-Bonairiaanse schrijver, public speaker en community organizer. Sinds april 2018 is ze onderdeel van het Chief Diversity (CDO) team aan de Universiteit van Amsterdam als onderzoeker/educator en als projectleider voor de Homework Hub. Ze coördineert samen met haar collega Janissa Jacobs verschillende workshops, naast haar adviserende rol op het gebied van inclusieve pedagogiek en diversiteitsgeletterdheid. Ze heeft een BA-diploma in Media & Cultuur Studies en een MA-diploma in New Media & Digital Culture behaald, beide aan de Universiteit van Amsterdam.

  Buiten de academische wereld, werkt zij als onafhankelijke adviseur in de kunst en culturele sector op het gebied van anti-racisme, intersectionaliteit en dekolonisatie. Samen met haar partner Daudi Cijntje heeft zij Caribbean Ancestry Club opgericht; een platform dat de stemmen van afro-inheemse ABCSSS-eilanders verenigt en versterkt.

 • Janissa Jacobs - projectleider en managementassistent
  Janissa Jacobs CDO team UvA

  Janissa kwam in augustus 2019 bij het CDO-team als managementassistent van Anne de Graaf. Haar taken omvatten strategisch advies, administratieve activiteiten en het geven van logistieke en planningsondersteuning aan het Diversiteitsteam. In haar rol faciliteert ze diversiteitsworkshops voor studenten en medewerkers, samen met collega  Alfrida Martis.

  Janissa werkte meer dan vijf jaar bij internationaal adviesbureau op het gebied van leiderschap en strategie, waar ze zich specialiseerde in organisatieontwikkeling en strategie.  Janissa heeft een MSc in International Public Management and Policy en spreekt Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments; soms tegelijkertijd. Als een fervent liefhebber van poëzie, literatuur en schrijven is Janissa geïnteresseerd in het verkennen van de rol van creatieve uitingen als een hulpmiddel om pijn en trauma uit het verleden te genezen. Janissa gebruikt de voornaamwoorden zij en haar. 

 • Jennifer Aardema - communicatieadviseur
  Jennifer Aardema

  Jennifer maakt sinds juni 2021 deel uit van het CDO-team als communicatieadviseur. Haar taak is om het werk van het CDO-team te vertalen naar krachtige verhalen die inspireren, impact maken en aanzetten tot actie. Ze staat voor inclusieve communicatie en het besef van het belang van woorden en de impact die ze hebben. Inclusieve communicatie is vrij van taal die stereotypen, negatieve verwachtingen of beperkingen in stand houdt. Door de taal aan te passen, wordt het mogelijk om daadwerkelijk iedereen aan te spreken, te betrekken en te inspireren om zelf ook een bijdrage te leveren. Jennifer studeerde Journalistiek en heeft een MA Literatuurwetenschap aan Universiteit Utrecht. Ze werkte jaren als redacteur en communicatiemedewerker in zowel het onderwijs als in de culturele sector, daarnaast werkte ze als vrijwilliger voor verschillende feministische organisaties.

 • Meltem Halaceli – projectleider
  Meltem Halaceli CDO team UvA

  Meltem Halaceli, Drs., maakt sinds de zomer van 2020 deel uit van het CDO team als projectmanager van het online mentoringprogramma Meet Your Mentor voor studenten met een niet-westerse achtergrond. In dit unieke mentoringprogramma koppelt Meltem Masterstudenten en Derdejaarsstudenten met een niet-westerse achtergrond en/of van een eerstegeneratie met professionals die werkzaam zijn in de private of publieke sector. Het voornaamste doel van Meet Your mentor is om studenten te ondersteunen in hun overgang naar de arbeidsmarkt. Meet Your Mentor traint ook de professionals in diversiteit en inclusie in de context van de Nederlandse arbeidsmarkt.

  Meltem haalt veel voldoening uit het empoweren van studenten en is afgestudeerd aan de opleiding Arabische taal en cultuur van de UvA met een minor in Journalistiek. Haar Masterscriptie ging over de vertaling van de memoires van haar Osmaans-Arabische grootvader die een dienstplichtige was tijdens de Eerste Wereldoorlog en ooggetuige van het ontstaan van de Turkse Republiek. Ze publiceerde een boek over haar familiegeschiedenis gebaseerd op de memoires in 2015. Ze heeft ervaring als docent en studieloopbaanbegeleider in het Hoger Onderwijs en behaalde haar BKO in 2019. Meltem heeft een passie voor het vertalen van levenservaringen in de vorm van literaire of poëzie.

 • Raisa Sambo - projectleider
  Raisa Sambo CDO team UvA

  Raisa maakt sinds december 2020 deel uit van het CDO-team, waar ze projecten coördineert met betrekking tot studentenbetrokkenheid en studentenwelzijn. Deze projecten zijn onder andere het Academic Diversity Program (ADP) mentorprogramma, Grassroots funds, Diversity & Inclusion Community lunches en het Get Ready zomerprogramma. Raisa gelooft in het creëren van een inclusieve samenleving – een samenleving voor iedereen – waarin mensen met verschillende geloofsovertuigingen (of geen geloof), tegengestelde ideologieën, uit verschillende sociaaleconomische posities, met diverse seksuele oriëntaties en genderexpressies, talent of beperkingen zich ingesloten voelen.

  Raisa werkt inmiddels negen jaar in de publieke sector en heeft ruime ervaring met het coördineren van projecten, als adviseur en workshopleider. Ze zit in de afrondende fase van de studie Bestuurskunde bij Avans Hogeschool. Daarnaast heeft ze met twee zakenpartners een stichting opgezet, die gericht is op empowerment en de-stigmatisering van de LHBTQI+ gemeenschap.

 • Sahar Afzal - beleidsmedewerker
  Sahar Afzal CDO team UvA

  Sahar werkt sinds februari 2021 bij het CDO-team. Haar taken als beleidsmedewerker en onderzoeker bestaan uit het onderzoeken en ontwikkelen van beleid rond diversiteit, inclusie en sociale veiligheid. Door haar multiculturele achtergrond is Sahar overtuigd van de noodzaak om een intersectionele aanpak te hanteren voor het maken van het beleid binnen onderwijsinstellingen zoals de UvA.

  Naast haar werk voor het CDO-team heeft Sahar een MSc. in Conflict Resolution and Governance en zet haar expertise op dit gebied in als docent Politicologie en Conflict studies aan de UvA. Daarnaast is ze actief als bestuurslid van UN Women Nederland, waar ze zich bezighoudt met het VN-beleid inzake gender en diversiteit en zet ze campagnes op zoals ‘Orange the World – stop geweld tegen vrouwen’.

 • Thea van Schoot - senior beleidsadviseur
  Thea van Schoot UvA

  Drs. Thea van Schoot is senior beleidsadviseur in het team van de Chief Diversity Officer (CDO) van de Universteit van Amsterdam. Thea heeft interdisciplinaire Onderwijskunde gestudeerd en is al meer dan 20 jaar werkzaam bij de UvA. Hier heeft zij gewerkt in verschillende functies waarbij de nadruk lag op onderwijsbeleid en op organisatie management. In de afgelopen jaren heeft zij in het bijzonder gewerkt aan de intensieve samenwerking tussen de twee Amsterdamse universiteiten: de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. In 2018 is zij lid geworden van het team van de CDO. Binnen dit team is zij de contactpersoon voor de afdeling HR en (co)initiator voor de versterking van de LGBTQI+ gemeenschap bij de UvA. Het doel is dat eenieder zich welkom en veilig voelt bij de UvA.

 • Sarina Nooitgedacht - student assistent

  Sarina kwam in april 2021 bij het CDO-team als student-assistent. Haar belangrijkste rol is om het nieuwe initiatief van het CDO-team, de Homework Hub, te ondersteunen door de betrokkenheid van studenten bij maatschappelijke organisaties te vergroten. Samen met het CDO-team wil ze het bereik en de aanwezigheid van de Homework Hub op de campus en in Amsterdam uitbreiden. Daarnaast assisteert zij het team bij het uitvoeren van administratieve taken.

  Sarina heeft haar Bachelor in Sociologie en zal haar master in Internationale Betrekkingen behalen aan de UvA. Ze is van plan om op den duur in het onderwijs te gaan werken. Tijdens het grootste deel van haar studie werkte Sarina bij een marketingsoftwarebedrijf en liep ze stage bij het Nederlandse Consulaat-Generaal in Kaapstad. In haar vrije tijd is Sarina vrijwilliger bij haar lokale kerk als jeugdleider.