Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Chief Diversity Officer (CDO) Grassroots Fonds

Ontvang €1000 voor jouw diversiteitsinitiatief

Heb jij een idee dat bijdraagt aan een inclusievere en meer sociaal rechtvaardige UvA? Of zet jij je al in voor een bestaand initiatief dat wel wat financiële steun kan gebruiken? Dan kun jij via het Grassroots fonds €1000,- ontvangen om jouw idee of initiatief verder te helpen

Wat is het Grassroots fonds?

Met het Grassroots fonds stelt het Chief Diversity Officer (CDO) team maandelijks een bedrag van maximaal €1000,- euro beschikbaar om Grassroots initiatieven op te zetten of uit te breiden. Grassroots initiatieven zijn bottom-up initiatieven in plaats van top-down initiatieven, die vanuit de gemeenschap komen en niet vanuit bestuur en management. Elke fase van het veranderproces rondom diversiteit en inclusie vraagt om een specifieke aanpak; grassroots initiatieven zijn heel waardevol als het gaat om verandering en innovatie.

Waarvoor kan ik een Grassroots fonds aanvragen?

Je kunt een Grassroots fonds aanvragen voor alle initiatieven die bijdragen aan een meer inclusieve UvA gemeenschap. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen initiatieven van UvA-studenten of -medewerkers; iedereen is welkom een aanvraag te doen. Denk hierbij aan initiatieven die de focus van het CDO delen: het creëren van een inclusieve en gelijkwaardige universiteit waarin mensen met verschillende geloofsovertuigingen (of geen geloof), tegengestelde ideologieën, uit verschillende sociaal economische posities, met diverse seksuele oriëntaties en genderexpressies, kunde of beperkingen zich ingesloten voelen.

Eerdere initiatieven die een Grassroots fonds hebben ontvangen zijn bijvoorbeeld:

  • Accent – Magazine for social insights

    Met een investering vanuit het Grassroots fonds heeft Stichting Accent de eerste editie van Accent Magazine samengesteld, geprint en verspreid. Het magazine wordt onder andere verkocht bij Athenaeum Boekhandels, het Stedelijk Museum en boekhandel San Serriffe en biedt sociale inzichten. Meer informatie vind je op de website van Accent Magazine.

  • Wij samen; de podcastserie over in- en uitsluiting in Amsterdam UMC

    Binnen het Amsterdam UMC voelt helaas niet iedereen zich altijd gehoord en vindt discriminatie plaats. In zes afleveringen gaat Manon Stockmann hierover in gesprek met collega’s en geneeskunde studenten. Ze spreken in de podcast ‘Wij samen’ over hun ervaring met anders zijn, vooroordelen en veerkracht. Hiermee willen ze bewustzijn creëren over het effect van in- en uitsluiting op collega’s (in opleiding). Je kunt de podcast beluisteren via Spotify.

  • Stichting het Waterfeest

    Stichting het Waterfeest brengt op een vrolijke en creatieve manier kinderen in aanraking met belangrijke thema’s die te maken hebben met hoe we de toekomst van Nederland willen voorstellen. Het Waterfeest laat kinderen (en alle andere betrokkenen) nadenken over de positie van vluchtelingen in Nederland, over diversiteit en inclusie op school en duurzaamheid. Door een financiële bijdrage van het Grassroots fonds kon Stichting het Waterfeest bachelor studenten begeleiden bij hun inzet voor het Waterfeest en masterstudenten onderzoek laten doen naar de wetenschappelijke verankering van het project.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Je kunt eenvoudig een Grassroots financiering aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Hierin geef je een korte samenvatting van je initiatief, benoem je jouw (beoogde) doelgroep en wanneer dit initiatief het budget nodig heeft. Vergeet niet de Algemene Voorwaarden door te lezen. Na het insturen van jouw aanvraag hoor je binnen twee weken van ons.

Download the Algemene Voorwaarden

Meer informatie

Heb je een vraag over het Grassroots fonds of wil je meer weten? Neem dan contact op het met projectleider Raisa Sambo.