Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mentoringprogramma Meet Your Mentor

Wil je je tijdens je master ook oriënteren op de arbeidsmarkt, ontdekken hoe jouw professionele leven eruit kan zien en zoek je een mentor die je hierbij kan ondersteunen?

Bijna klaar met je bachelor of master aan FEB, FGw, FMG, FdR of FNWI van de UvA en wil je je eerste stappen gaan zetten op de arbeidsmarkt? Wil je ontdekken hoe jouw professionele leven er uit kan zien na het afstuderen? Dan is het UvA-mentoringprogramma Meet your Mentor iets voor jou! Meld je direct aan via dit aanmeldformulier:

Voor wie?

Meet your Mentor ondersteunt Nederlandse studenten wiens wortels liggen in Turkije, Noord-Afrika, Suriname of de Antillen en eerstegeneratie studenten (als je de eerste in je familie bent die studeert in het Hoger Onderwijs) in hun overgang naar de arbeidsmarkt. Het programma biedt jou in je oriëntatie op je toekomstige werkleven een mentor, met wie je de uitdagingen waar je mee worstelt bespreekt en je jouw kracht als toekomstige young professional ontdekt.

De voertaal van het programma is Nederlands. Meet your Mentor is niet bedoeld voor internationale studenten.

Doelen en tijdpad

De uitkomst van het traject is voor iedereen anders, omdat iedere deelnemer andere leerdoelen heeft. De online module kost je ongeveer 1,5 uur en biedt je slimme tips & tricks en geeft je handvaten om het optimale uit het programma te halen. Daarnaast ontmoet je je mentor minimaal een keer per maand. Het programma vraagt niet veel tijd, tussen de 12 en 15 uur. Hoe meer tijd je er in stopt hoe beter de resultaten zullen zijn.

Wat Meet your Mentor beoogt, is goed verwoord in Folia door een Masterstudente die jou is voorgegaan, zie: ‘Mijn ouders zijn matig opgeleid; ik kan het met hen niet over de inhoudelijke aspecten van mijn studie of vacatures hebben.

Meet your Mentor helpt deelnemers:

  • zelfverzekerder zijn over hun positie op de arbeidsmarkt
  • meer focus en richting te bepalen voor hun toekomst
  • beter in staat te zijn zichzelf optimaal te profileren en trouw te blijven aan zichzelf

Hoe is Meet your Mentor opgebouwd?

Het mentoringtraject bestaat uit 4 fasen en duurt 3 maanden:

  1. Kick-off bijeenkomst op 1 december 2021: Op basis van het aanmeldformulier en de beschikbare mentoren wordt een matching tussen mentor en mentee tot stand gebracht. Zodra er een match gemaakt kan worden, ontvang je tijdig een persoonlijke uitnodiging met de plaats en locatie voor de kick off. Op deze bijeenkomst maak je kennis met het MyM-team, de andere mentees en natuurlijk jouw mentor. 
  2. Online mentoring platform: Na de kick-off ga je aan de slag met jouw mentor. Hiervoor maak je online de voorbereidende workshopmodule van Meet Your Mentor. Hierin krijg je tips om het maximale uit dit mentortraject te halen.
  3. Persoonlijke ontmoetingen: Nadat je de online voorbereidingsworkshop hebt gedaan plan je minimaal 1 x per maand een bijeenkomst in met jouw mentor. De locatie en tijdsduur van die bijeenkomsten mag je zelf onderling met jouw mentor afstemmen met inachtneming van de geldende RIVM-maatregelen. 
  4. Een afsluiting in februari 2022: Een afsluitende meeting waarin je samen met je mede-mentees en mentor terugkijkt op het mentoringprogramma. Hiervoor volgt een tijdige persoonlijke uitnodiging per mail.

Aanmelden

Aanmelden voor het programma is verplicht en kan alleen via de het aanmeldformulier voor mentees. De deadline hiervoor is vrijdag 5 november om 17 u. Op woensdag 1 december 2021 om 19 u. vindt de fysieke kick off plaats conform de voorgeschreven RIVM maatregelen. Je wordt voorafgaand ook persoonlijk per mail uitgenodigd voor de informatie bijeenkomst (warming up sessie) op donderdag 18 november 2021 om 17 u.

Op de kick off ontmoet je jouw mentor en de andere mentees. Gedurende het gehele programma zal projectleider Meltem Halaceli beschikbaar zijn voor vragen en hulp.

Verbind, leer, verbind en maak het mogelijk!

Kijk voor meer informatie op www.meetyourmentor.nl of stuur een mail naar projectleider Meltem Halaceli (meetyourmentor@uva.nl - niet voor inschrijvingen, alleen vragen).