Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mentoringprogramma Meet Your Mentor

2022

Wil je sneller aan een passende baan komen met inzichten van een mentor die weet wat jouw culturele achtergrond waard is? En ben je een Nederlandse Masterstudent of Derdejaars Bachelorstudent aan de UvA? Wil je beginnen aan een oriëntatie op de arbeidsmarkt, leren beter te presenteren en wil je meer focus bepalen voor jouw toekomst? Dan is Meet Your Mentor iets voor jou!

Voor wie?

Meet Your Mentor ondersteunt Nederlandse studenten met een niet-westerse achtergrond met de overgang naar de arbeidsmarkt. Het platform biedt studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt een mentor, met wie je de uitdagingen waar je mee worstelt, bespreekt en waarmee je jouw kracht als toekomstige young professional ontdekt. De voertaal van het digitale platform en de bijeenkomsten is Nederlands. 
Internationale masterstudenten die op zoek zijn naar ondersteuning bij hun loopbaan kunnen terecht bij het career centre.

Welke opleiding?

MYM richt zich op Masterstudenten van FdR, FGw, FMG, FEB en FNWI. Ben je derdejaars Bachelorstudent en wil je je ook serieus oriënteren op het leven na de studie? Dan ben je ook van harte welkom.

De uitkomst van het traject (3 maanden) kan voor iedereen anders zijn, omdat leerdoelen verschillen per student. Wat wij beogen is dat je na het traject:

  • Zelfverzekerder bent over jouw positie op de arbeidsmarkt;
  • Meer focus en richting hebt bepaald voor jouw toekomst;
  • Beter in staat bent jezelf optimaal te profileren en trouw blijft aan jezelf.
Foto's: Yunfu Duan

Programma

Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Kick off bijeenkomst: Na aanmelding en geslaagde matching nemen wij contact met je op om je uit te nodigen voor de kick off bijeenkomst. Op die bijeenkomst maak je kennis met het MYM-team, de andere mentees en natuurlijk jouw mentor.
  2. Online mentoring platform: Na de kick off ga je aan de slag met jouw mentor. Hiervoor maak je online de voorbereidende workshopmodule van Meet Your Mentor. In deze module krijg je tips om het maximale uit dit mentortraject te halen.
  3. Persoonlijke ontmoetingen: Nadat je de online voorbereidingsworkshop hebt gedaan plan je minimaal 1 x per maand een bijeenkomst in met jouw mentor. De locatie en tijdsduur van die bijeenkomst mag je zelf onderling met jouw mentor afstemmen.

Aanmelden

Aanmelden voor het programma is verplicht en kan alleen via het aanmeldformulier.

De deadline hiervoor is vrijdag 28 oktober 2022. Je wordt ook verwacht op de warming up sessie op 10 november 2022 en de kick off op 17 november 2022, waarvan de locatie bij succesvolle matching per mail tijdig aan je wordt bevestigd.

Op basis van het formulier en de beschikbare mentoren wordt een matching tussen mentor en mentee tot stand gebracht. Zodra er een matching gerealiseerd kan worden ontvang je een bericht met de plaats en tijd van de kick off. De datum en locatie wordt na inschrijving en succesvolle matching tijdig persoonlijk per e-mail bekendgemaakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op meetyourmentor.nl of stuur een mail naar projectleider Meltem Halaceli (niet voor inschrijvingen, alleen vragen).

Benieuwd hoe anderen Meet Your Mentor hebben ervaren? Lees het verhaal van enkele studenten en wat het programma hen heeft gebracht.