Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Baanbrekers

Ben jij de eerste in jouw familie die naar de universiteit gaat? Wil je medestudenten ontmoeten voor wie dit ook zo is, en samen met hen tijdens gezellige bijeenkomsten jouw talenten verder ontwikkelen? Dan is Baanbrekers iets voor jou!

Baanbrekers is er voor studenten die als eerste in hun familie gaan studeren en het leuk vinden om regelmatig samen te komen met andere eerstegeneratiestudenten van hun eigen studie. Tijdens een Baanbrekers-middag of -avond doe je mee aan activiteiten, werk je aan je studievaardigheden en eet je samen met je medestudenten.

Hoe werkt Baanbrekers?

De studenten die meedoen aan Baanbrekers komen elke maand 3 uur samen met anderen van hun eigen studie. Tijdens zo’n bijeenkomst is er sowieso een activiteit, bijvoorbeeld een cursus zelfverdediging, oud-studenten die komen vertellen hoe zij hun baan hebben gevonden, of samen leren mediteren. De activiteit verschilt per keer en wordt in overleg met de Baanbrekers-studenten georganiseerd.

Na de activiteit is er tijd om samen te eten. Daarbij is er ruimte voor alle dieetwensen: ook voor studenten die halal, veganistisch of glutenvrij eten is er een maaltijd.

Aanmelden

Op dit moment kun je meteen meedoen aan Baanbrekers bij de studies Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen (ISW) en Sociologie. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar baanbrekers@uva.nl.

Zit je niet bij een van deze studies maar lijkt Baanbrekers je wel heel leuk? Laat het weten via de onderstaande knop. Dan krijg je een mailtje als het programma ook voor jouw studie begint.

Waarom Baanbrekers?

Als eerstegeneratiestudent kan het extra spannend zijn om naar de universiteit te gaan. Je weet misschien nog niet hoe bepaalde dingen werken en hebt niet dezelfde ervaringen als de studenten om je heen.

Maar juist de manier waarop eerstegeneratiestudenten naar hun studie en de wetenschap kijken is heel belangrijk. Voor goede wetenschap hebben we mensen van allerlei achtergronden nodig, dus ook jouw unieke blik!

Daarom is Baanbrekers er, om eerstegeneratiestudenten te helpen om hun plek te vinden binnen de studie en de wetenschap. Ook helpt Baanbrekers studenten om hun studiegenoten te leren kennen, nieuwe vrienden te maken en hun talenten te ontwikkelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Baanbrekers-programma? Neem dan contact op met baanbrekers@uva.nl.