Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Financiering

Externe financiering is onmisbaar bij het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zowel nationale als internationale financieringsbronnen staan onder druk en de concurrentie voor de beperkte fondsen neemt toe.

Het IXA-UvA Grant Support Team ondersteunt UvA-medewerkers bij het zoeken naar onderzoeksfinanciering en het indienen van aanvragen voor onderzoekssubsidie. De inzet van hun expertise vergroot de kans op succes.

Hieronder vind je een overzicht van financieringsmogelijkheden voor onderzoek gericht op duurzaamheid.

Nederlandse overheid

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland biedt subsidie- en financieringsmogelijkheid voor duurzaam onderzoek. Bekijk de website voor actuele projecten.

Europese Unie

De Europese Unie biedt financieringsmogelijkheden voor wetenschappers die onderzoek doen naar duurzaamheid. Deze financieringsmogelijkheden zijn eenvoudig te vinden met EuroAccess, een gratis tool van de EU.

Innovation Exchange Amsterdam (IXA)

IXA biedt onderzoekers uit alle onderzoeksdisciplines van universiteiten een routekaart naar een verscheidenheid aan beurzen en financieringsmogelijkheden.

Fellowship programme: Institute for Advanced Study (IAS)

UvA-onderzoekers en externe onderzoekers kunnen een fellowship aanvragen via het Institute for Advanced Study (IAS). Er worden beurzen toegekend aan zowel gerenommeerde onderzoekers als getalenteerde beginnende wetenschappers. Een doctoraat is een minimumvereiste. De praktische invulling van het fellowship wordt afgestemd op ieders persoonlijke situatie.