Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

P.I. (Pablo) Ampuero Ruiz

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Anthropology of Health, Care and the Body
Fotograaf: Pablo Ampuero Ruiz

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 166
 • Kamernummer: C5.11
Postadres
 • Postbus 15509
  1001 NA Amsterdam
 • Profiel

  Ik deed mijn doctoraatsstudie onder auspiciën van het Max Planck Instituut voor Sociale Antropologie aan de Martin Luther Universiteit van Halle-Wittenberg, Duitsland. Mijn onderzoek, dat gebaseerd was op veldwerk in de megalopolis Shenzhen, onderzocht de onderlinge verbanden tussen klasse, etniciteit en plaats van herkomst bij de constructie van een collectieve identiteit onder interne arbeidsmigranten. Het onderzoek stelde niet alleen de premissen van de vorming van een arbeidersklasse in vraag, maar ging ook dieper in op de manier waarop onzekere Chinese migrantenarbeiders elkaar discrimineren en uitsluiten.

  Ik heb ook een masterdiploma van de Peking Universiteit (VRC) en een BA van de Pontificia Universidad Católica de Valparaíso (Chili). Ik heb als docent en onderzoeker aan verschillende Chileense universiteiten gewerkt. Mijn expertise omvat de antropologie van China, interne arbeidsmigratie, interetnische relaties, socialisme en neo-socialisme, en interculturele communicatie tussen China en Latijns-Amerika.

  Ik ben ook een foto-documentalist en presentator van de Spaanstalige podcast over Oost-Azië, 'Todo Bajo el Cielo'.

 • Publicaties

  2021

  • Labarca, C., & Ampuero Ruiz, P. (2021). Cultural and global perspectives to relationship management in international public relations: The Sino-Chilean case study. International Communication Gazette, 83(8), 776-798. https://doi.org/10.1177/1748048520929817

  Mediaoptreden

  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden bekend