Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Drs. S. (Susanne) van den Buuse

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Anthropology of Health, Care and the Body
Fotograaf: Bram Belloni

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 166
Postadres
 • Postbus 15509
  1001 NA Amsterdam
Contactgegevens
 • Profiel

  Susanne van den Buuse studeerde psychologie met sociale psychologie en sportpsychologie als haar master. Ze studeerde af in 2007. In 2013 verkreeg Susanne van den Buuse een positie als promovendus in het Partnerschap voor Langdurige Zorg en Dementie, welke werd opgericht door de afdelingen Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam en een samenwerking is tussen de UvA, Hogeschool Windesheim en aanbieders van ouderenzorg Cordaan en De Friese Wouden. Het doel van het partnerschap is het doen van onderzoek in de ouderenzorg, in het bijzonder op het gebied van dementie, vanuit sociaalwetenschappelijk perspectief en het bevorderen van kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk, om zo de kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland te verbeteren.

  Susanne van den Buuse's onderzoek focust op de effecten van de hervormingen van het Nederlandse zorgsysteem op de verpleeghuiszorg. Deze effecten betreffen een grotere verantwoordelijkheid voor ouderen en hun sociale netwerk. Zij moeten zelfredzamer worden en meer eigen regie krijgen over hun leven en hun zorg, omdat wordt aangenomen dat dit de zorgkosten omlaag brengt en hun kwaliteit van leven verbetert. Zij voerde haar onderzoek uit in een Nederlands verpleeghuis om te achterhalen hoe deze begrippen zelfredzaamheid en eigen regie toegepast worden in de dagelijkse zorgpraktijk. Ze bekijkt deze vanuit het perspectief van het management, de zorgmedewerkers, bewoners en hun familieleden, maar focust op de zorgmedewerkers. Susanne zal haar promotieonderzoek in april 2017 afronden.

 • Publicaties

  2015

  • Driessen, A., Vermeulen, L., Hoppe, S., Lemos Dekker, N., van den Buuse, S., & Smit, M. (2015). Meer oog voor zorg: Ambiguïteiten en kwetsbaarheden in de participatie in zorg voor mensen met dementia. Podium voor Bio-ethiek, 22(2), 14-16. [details]

  2018

  2017

  • Vermeulen, L., Driessen, A., Lemos Dekker, N., Roding, E., Hoppe, S., van den Buuse, S., ... Pols, J. (2017). Goed leven met dementie, hoe doen we dat? In A-M. The, J. Pols, & R. Pool (Eds.), Goed leven met dementie: Dialoog tussen wetenschap en praktijk (pp. 14-19). Amsterdam: Ben Sajet Centrum. [details]
  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden