Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

B.B.E. (Brigitte) Ehrreich

Faculteit der Geesteswetenschappen
Bureau MVT&C
Fotograaf: Eduard Lampe

Bezoekadres
 • Spuistraat 134
 • Kamernummer: 321
Postadres
 • Postbus 1641
  1000 BP Amsterdam
 • coach

  Is er iets wat je anders wilt doen, of beter, of liever helemaal niet meer?
  Een coachtraject helpt je verder.

  Wie komt in aanmerking voor coaching?

  Je bent in dienst van de UvA. Je zoekt antwoord op een werkgerelateerd vraagstuk waarbij je professionele begeleiding wilt. Ongeacht je functie kun je kosteloos en meestal direct bij een UvA-coach terecht.
  Ik ben gecertificeerd coach en als UvA-medewerker bekend met jouw werkomgeving.

  Met welke vraagstukken kun je bij mij terecht?

  o   Je wilt de invloed op je werkomgeving vergroten en gehoor vinden voor je goede ideeën.

  o   Je wilt jezelf beter begrenzen en ‘nee’ leren zeggen.

  o   Je staat voor een dilemma en je wilt een weloverwogen beslissing nemen.

  o   Je hebt moeite met een collega; je wilt een conflict vermijden of oplossen.

  o   Je wilt een burn-out voorkomen of je werk anders aanpakken om meer vrije tijd en ontspanning te krijgen.

  o   Je wilt kunnen omgaan met kritiek, feedback geven en ontvangen.

  Kortom: je bent gemotiveerd om iets anders te doen, of beter, of helemaal niet meer.

  Wat is het doel van coaching?

  Coaching richt zich op gedragsverandering en op het bijstellen van gedachtes die een prettig functioneren in de weg staan. Feitelijk gaat het bij coaching om een leerproces. Je krijgt inzicht in je drijfveren, je wordt je bewust van het effect van je gedrag en je oefent met het gewenste gedrag om resultaat te boeken.
  Voorwaarde is dat je de gewenste verandering eerst vertaalt in concreet waarneembaar gedrag.
  Een voorbeeld. Je wilt je niet langer door een collega voor ’t karretje laten spannen. Wat wil je wel? Je wilt je begrenzen, je wilt ‘nee’ kunnen zeggen. Het resultaat van coaching is dat jij doet wat je wilt doen, passend bij jou, je situatie en je omgeving.

  Wat doe jij als gecoachte?

  Je begint het coachtraject met het formuleren van een concreet doel.
  Vervolgens kijk je naar je eigen gedrag en het effect van je handelen, denken en voelen op jezelf en anderen. Wat is jouw aandeel in de interactie met je (werk)omgeving, waarop kun je invloed uitoefenen en waarop is wellicht acceptatie het antwoord? Je stelt je gedrag bij of je breidt je gedragsrepertoire uit. Daarvoor investeer je tijd. Je maakt huiswerkopdrachten en je oefent met nieuw gedrag.

  Wat doe ik als coach?

  Ik stel vooral veel vragen waardoor jij je eigen antwoord vindt op je coachvraag. Mijn ervaring is dat vragen stellen meer oplevert dan adviezen geven. Ik benader het vraagstuk vaak vanuit een onverwachte hoek. Ik moedig je aan om je fantasie te gebruiken en out-of-the-box te springen. Ik zal je vragen om stil te staan bij je normen en waarden, bij wat echt belangrijk is in je leven. Huiswerkopdrachten vormen telkens de basis voor de volgende coachsessie.

  Mijn uitgangspunten

  Mijn coaching is vooral gebaseerd op inzichten uit de cognitieve gedragspsychologie. De manier waarop je de omgeving waarneemt, hoe je denkt, en het doen en laten dat daaruit voortkomt, beïnvloeden hoe jij je voelt. Op alle factoren kun je in bepaalde mate invloed uitoefenen. Deze beweging zet je tijdens het coachtraject in gang. Na 6 tot 8 sessies zul je een antwoord gevonden hebben op je coachvraag.

  Mijn achtergond

  Mijn opleiding tot professional coach heb ik gevolgd bij de SchoolvoorCoaching. Ik sta als erkend coach in het register voor professioneel begeleiders in Nederland (ST!R).
  In het verleden heb ik Duitse les gegeven aan een school voor havo en atheneum. Aan de UvA vond ik werk als projectcoördinator en als secretaresse. Daarnaast volgde ik in de avonduren de universitaire opleiding tot klinisch psycholoog aan de VU, tot aan mijn scriptie. Op dat moment, toen ik werk, baby’s en studie niet meer kon combineren, had ik graag een coach willen hebben! Deze ervaring motiveert me des te meer om de voordelen van coaching te onderstrepen. In mijn coachwerk komen mijn kennis van de psychologie, mijn levenservaring en lange werkervaring aan de UvA samen. Met veel plezier bied ik je mijn diensten als UvA-coach aan, zowel in het Nederlands als in het Duits.

  Kennismaking en contact

  Wil je weten of een coachtraject wat voor je is? Of wil je weten of mijn aanpak past bij jouw vraag? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Mail, bel of stuur een sms.
  brigitte.ehrreich@uva.nl
  06 51309768

   

   

   

   

   

 • Nevenwerkzaamheden
  Geen nevenwerkzaamheden