Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

mw. drs. I. (Inge) Kalle-den Oudsten

Faculteit der Geesteswetenschappen
Capaciteitsgroep Media & Cultuur

Bezoekadres
 • Turfdraagsterpad 15
 • Kamernummer: 3.02
Postadres
 • Postbus 94550
  1090 GN Amsterdam
Contactgegevens
 • Over Inge

  Dag! Ik ben Inge Kalle-den Oudsten, promovenda bij The Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture (AHM). Mijn onderzoek is onderdeel van het CEMEC (Connecting Early Medieval European Collections) project, en loopt van 2015-2019. Mijn begeleiders zijn Prof. dr. Robin Boast, Prof. dr. Wim Hupperetz and dr. Mirjam Hoijtink. 

  Binnen dit project richt mijn onderzoek zich op museum-bezoekers, en de manier waarop zij betekenis creëren. Ik kijk specifiek naar de rol van nieuwe media in dit proces. Mijn grootste case study is de "Crossroads" tentoonstelling die te zien was in het Allard Pierson Museum, als onderdeel van het CEMEC project. Hier zette ik een grote evaluatie-studie op: een combinatie van head-counting, digitale en papieren vragenlijsten, observaties en interviews. Vooral met die interviews probeerde ik om dicht bij de bezoeker te komen. Geïnspireerd door etnografische methoden gebruikte ik twee verschillende manieren van interviewen (de 'accompanied visit' en fotografie-geleide interviews) waarbij ik écht vanuit de bezoeker probeerde te kijken. Naast de Amsterdam case study onderzocht ik ook de vaste opstelling in het Riverside Museum in Glasgow, daar voerde ik ook enkele van deze interviews uit. Momenteel schrijf ik hard aan de analyse-hoofdstukken en hoop ik eind 2019 een eerste versie van mijn proefschrift af te hebben! 

  In mijn tijd aan de Universiteit van Amsterdam zette ik me ook in voor andere projecten. Zo organiseerde ik samen met dr. Mirjam Hoijtink een conferentie, "The East and Europe". Ook zette ik een mini-tentoonstelling op in samenwerking met Jasmijn Visser; haar werk was te zien in BG2. Daarnaast begeleidde ik de studenten van de MA Museumstudies in hun stages. 

  Naast mijn werk als promovenda ben ik ook fotograaf. Ik maak portretten, doe allerlei love- en familie-shoots en fotografeer ook bruiloften. Je kunt mijn werk bekijken via ingephotography.nl 

  Voordat ik aan mijn dissertatie begon heb ik het MA programma Museumstudies aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Mijn bachelor volgde ik aan University College Roosevelt, een kleinschalig Liberal Arts and Sciences programma in Middelburg. Ik studeerde daar af in 2013 en mocht ook de 'valedictorian' van mijn jaar zijn! 

 • Publicaties

  2016

  • Kalle-den Oudsten, I. (2016). Digital Technologies in the Museum: Same Old, Same Old? In M. Ioannides, E. Fink, A. Moropoulou, M. Hagedorn-Saupe, A. Fresa, G. Liestøl, V. Rajcic, ... P. Grussenmeyer (Eds.), Digital Heritage : Progress in Cultural Heritage : Documentation, Preservation, and Protection: 6th International Conference, EuroMed 2016, Nicosia, Cyprus, October 31-November 5, 2016 : proceedingsproceedings (Vol. 2, pp. 209-213). (Lecture Notes in Computer Science; Vol. 10059). Cham: Springer. https://doi.org/10.1007/978-3-319-48974-2_23 [details]

  2018

  • Kalle-den Oudsten, I. (2018). Eindverslag Publieksonderzoek Crossroads.
  • Kalle-den Oudsten, I. (Author). (2018). "Crossroads" Evaluated. Web publication/site, Retrieved from https://cemec-eu.net/cms/?p=334
  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  • Inge Photography
   Fotograaf