Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

mw. drs. I. (Irene) Kraal

Bureau Communicatie
Corporate Communicatie

Bezoekadres
 • Spui 21
Postadres
 • Spui 21
  1012 WX Amsterdam
 • Profiel

  Functie

  Binnen Bureau Communicatie ben ik hoofd van de Communicatiepool en het Expertisecentrum. Een belangrijke taak van Bureau Communicatie is het faciliteren van de organisatie in het uitvoeren van de vastgestelde communicatiekaders. Dit doen we vanuit het Expertisecentrum. BC haalt actief specialistische kennis (intern en waar mogelijk en haalbaar ook extern) op, verzamelt en deelt deze informatie met faculteiten en diensten.  

  Het is belangrijk dat communicatiecollega’s binnen de UvA weten waarom we bepaalde keuzes maken, of een bepaalde werkwijze hanteren. BC faciliteert dit door het aanbieden van verschillende tools, advies en trainingen. Zo zorgen we er samen voor dat de UvA-communicatie herkenbaar en relevant blijft.

  Vanuit het Expertisecentrum werken we ook met een Communicatiepool: een team van communicatie-experts die bekend zijn met de UvA, de werkwijze en systemen binnen de UvA en op flexibele basis kunnen worden ingehuurd. De kosten voor deze inhuur liggen onder de marktconforme tarieven en worden door de desbetreffende organisatieonderdelen gedragen.

  Gemeenschappelijke Ondernemingsraad Centrale Eenheden

  Sinds juni 2018 zit ik in de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad (GOR) van de Bestuursstaf en diensten. Ik vind het belangrijk dat de medezeggenschap binnen de UvA vanuit een constructief kritische visie opkomt voor de belangen van de collega’s binnen de UvA. De dynamiek van interne en externe veranderingen heeft grote invloed op het dagelijks werk van mensen. Omdat ik geloof dat een professionele, veilige en ook leuke werkomgeving van grote invloed is op het werkgeluk van mensen, vind ik het goed om daar als lid van de medezeggenschapsraad een bijdrage aan te kunnen leveren.

  Binnen de GOR ben ik voorzitter van de Communicatiecommissie en zit ik in het volgteam voor de diensten Studenten Services, Bureau Communicatie en Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds, en in het volgteam voor de diensten Huisvestingsontwikkeling en IXA. Meer informatie over de GOR vind je hier.

  De diensten en faculteiten binnen de UvA hebben baat bij een nauwe samenwerking. Om dit te kunnen borgen, ben ik sinds september 2018 verkozen tot afgevaardigd lid namen de GOR in de Centrale Ondernemingsraad van de UvA. Binnen deze raad maak ik deel uit van de commissie HRM en ben ik voorzitter van de Communicatiecommissie. Wil je iets weten over de activiteiten van de COR? Kijk dan hier.

  Ik zit in de medezeggenschap namens De Amsterdamse Academie (DAA). Wil je meer weten over de standpunten of activiteiten van de DAA, of heb je ook interesse om een actieve bijdrage aan deze medezeggenschapsvereniging te leveren? Kijk dan op de website van De Amsterdamse Academie.

 • Nevenwerkzaamheden
  • Geen nevenwerkzaamheden