Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

dhr. dr. F.H.K. (Frank) Wanders

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Programmagroep: Institutions, Inequalities and Life courses
Fotograaf: n.b.

Bezoekadres
 • Nieuwe Achtergracht 166
 • Kamernummer: B6.16
Postadres
 • Postbus 15508
  1001 NA Amsterdam
Contactgegevens
 • F.H.K.Wanders

  Frank Wanders (1984) werkt sinds 1 maart 2018 als Postdoctoraal onderzoeker aan een interdisciplinair project bij politicologie, sociologie en onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

  Het onderzoek richt zich op de ontwikkeling van kernwaarden van een democratische rechtsstaat, de invloed van verschillende socialisatie actoren op de ontwikkeling van deze waarden en de relatie tussen ongelijkheden en de aanhang van deze kernwaarden en voortgang in schoolloopbanen. Door middel van een digitale vragenlijst worden alle eerstejaars leerlingen op 50 middelbare scholen door heel Nederland vanaf 2018 voor zes jaren onderzocht.

  Wanders behaalde zijn bachelors in Sociologie en Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde op zijn proefschrift over de invloed van scholen op de ontwikkeling van maatschappelijke interesse, betrokkenheid en de bereidheid actief deel te nemen in de maatschappij bij Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

  Daarnaast werkt hij ook als onderzoeker bij ProDemos: Huis van democratie en rechtsstaat waar hij verschillende onderzoeken coördineert naar de effectiviteit van Op Locatie programma's.

   

 • Publicaties

  2019

  • Wanders, F. H. K., Dijkstra, A. B., Maslowski, R., & van der Veen, I. (2019). The effect of teacher-student and student-student relationships on the societal involvement of students. Research Papers in Education. https://doi.org/10.1080/02671522.2019.1568529

  2019

  • Kranendonk, M., Mulder, L., Thijs, P., Wanders, F., ten Dam, G., van der Meer, T., & van de Werfhorst, H. (2019). De ontwikkeling van democratische kernwaarden. Amsterdam: ADKS. [details]

  2019

  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Nevenwerkzaamheden
  • ProDemos
   Onderzoek