Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Actuariële Wetenschappen
Opslaan in favorieten

Na je bachelor

Met je bachelordiploma Actuariële Wetenschappen heb je automatisch toegang tot de masteropleiding Actuarial Science and Mathematical Finance. Je kunt je natuurlijk ook in een andere specifieke discipline verder specialiseren.

Je kunt een masteropleiding volgen aan de Amsterdam School of Economics van de UvA of aan een andere universiteit. De masteropleiding van je keuze zorgt voor de noodzakelijke uitbreiding en verdieping van je kennis.

Master Actuarial Science and Mathematical Finance

Je kunt je daarnaast verder in de actuariële wetenschappen specialiseren door de 1-jarige Engelstalige master Actuarial Science and Mathematical Finance te volgen. Bij deze opleiding kun je uit 2 richtingen kiezen: de 'algemene track’ (als voorbereiding op de post-masteropleiding) of de track 'kwantitatief risicobeheer' (als voorbereiding op een loopbaan binnen het risicobeheer).

Overige masteropleidingen

Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. In een aantal gevallen gelden hiervoor bepaalde toelatingseisen. Met een bachelor Actuariële Wetenschappen kun je bijvoorbeeld ook de masteropleiding Econometrie volgen, mits je keuzevakken hierbij aansluiten.