Actuariële Wetenschappen
Opslaan in favorieten

Online open dag

Weten of de bachelor Actuariële Wetenschappen echt bij je past? Ontdek het via onze video's en activiteiten!

Bekijk de Meet & Ask-sessie

Bekijk de opname van de Meet & Ask-sessie. In deze online voorlichting vertellen de programmadirecteur en onze studenten meer over de bacheloropleidingen Actuariële Wetenschappen en Econometrie en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers.

Wat houdt deze studie in?

Ontdek wat de 3-jarige bachelor Actuariële Wetenschappen inhoudt en wat de studie je allemaal te bieden heeft.

Actuariële Wetenschappen en klimaatverandering

Kun je je verzekeren tegen een natuurramp? En hoe kun je financiële risico’s van klimaatverandering inschatten? Student Inge vertelt je in deze video hoe je hier vanuit Actuariële Wetenschappen naar kijkt en mee omgaat.

5 vragen aan | Bachelorstudent Actuariële Wetenschappen

Student Actuariële Wetenschappen Valentine geeft antwoord op 5 veelgestelde vragen over de bacheloropleiding Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Bijvoorbeeld op de vraag of je goed moet zijn in wiskunde. Ook beschrijft ze hoe een gemiddelde studieweek eruit ziet.

Meestgestelde vragen

• Wat is het verschil tussen Actuariële Wetenschappen en Econometrie?

Zowel Actuariële Wetenschappen als Econometrie gaat over wiskunde, statistiek en economie. In de bachelor Actuariële Wetenschappen richt je je meer op het begrijpen en beheersen van financiële risico's, vooral binnen verzekeringen en finance. Econometrie is een breder vakgebied. In deze bachelor houd je je bezig met het analyseren en doorgronden van economische verbanden, om organisaties te helpen betere zakelijke en beleidsbeslissingen te kunnen nemen.

• Organiseert de UvA netwerkevenementen?

De VSAE (studievereniging voor alle studenten Actuariële Wetenschappen en Econometrie) organiseert veel studiegerelateerde evenementen en projecten. Het hele jaar door organiseert de vereniging carrière-evenementen waarin je persoonlijke gesprekken kunt voeren met recruiters en kunt deelnemen aan workshops.

Heb je een vraag? Stel 'm aan onze studenten!