Actuariële Wetenschappen

Open huis

Weten of de bachelor Actuariële Wetenschappen echt bij je past? Ontdek het via onze video's en activiteiten!

Wat houdt deze studie in?
Ontdek wat de 3-jarige bachelor Actuariële Wetenschappen inhoudt en wat de studie je allemaal te bieden heeft.
Meet & Ask-sessie (opname)
Bekijk de recording van de Meet & Ask-sessie. In deze online voorlichting vertelden de programmadirecteur, studenten en studievereniging VSAE meer over de studies Actuariële Wetenschappen en Econometrie. Ook gaven zij antwoord op vragen van de deelnemers.

Meestgestelde vragen

• Wat is het verschil tussen Actuariële Wetenschappen en Econometrie?

Zowel Actuariële Wetenschappen als Econometrie gaat over wiskunde, statistiek en economie. In de bachelor Actuariële Wetenschappen richt je je meer op het begrijpen en beheersen van financiële risico's, vooral binnen verzekeringen en finance. Econometrie is een breder vakgebied. In deze bachelor houd je je bezig met het analyseren en doorgronden van economische verbanden, om organisaties te helpen betere zakelijke en beleidsbeslissingen te kunnen nemen.

• Organiseert de UvA netwerkevenementen?

De VSAE (studievereniging voor alle studenten Actuariële Wetenschappen en Econometrie) organiseert veel studiegerelateerde evenementen en projecten. Het hele jaar door organiseert de vereniging carrière-evenementen waarin je persoonlijke gesprekken kunt voeren met recruiters en kunt deelnemen aan workshops.

• Hoe ziet het online onderwijs er momenteel uit?

Over het algemeen volgen alle studenten op dit moment online onderwijs. We organiseren verschillende activiteiten om medestudenten te ontmoeten en je thuis te voelen op de universiteit.

Uiteraard weten we nog niet wat de situatie is bij de start van het nieuwe studiejaar in september 2021. Wanneer nodig, zijn we in ieder geval voorbereid om je ook in het nieuwe studiejaar interactief en gevarieerd online onderwijs met tal van sociale activiteiten te bieden.

De BSc Actuariële Wetenschappen volgens student Didier
Bekijk Didier's ervaringen met de BSc Actuariële Wetenschappen. Hoe gaat studeren in de praktijk, hoe zien de studie, medestudenten en campus eruit?
Online proefstuderen
Meld je aan voor een online hoorcollege van de bachelors Actuariële Wetenschappen en Econometrie en ervaar hoe het is om een college aan de Universiteit van Amsterdam te volgen.
Online proefstuderen BSc Actuariële Wetenschappen - Universiteit van Amsterdam
Ben ik weer... Er is meer te doen in het Open huis.
Neem een virtueel kijkje op de campussen en in Amsterdam.
Laat je inspireren tijdens de themaweken.
Check welke andere studies er zijn.
Geef je op voor aankomende live events en ontvang een reminder.