Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Toelatingseisen

In veel gevallen geldt als toelatingsvoorwaarden dat je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebt gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.

Eenjarige masters

Met het bachelordiploma Cultuurwetenschappen heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Cultuurwetenschappen heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Met een bachelor in Cultuurwetenschappen mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Overige masterprogramma's

Als je tijdens je bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de in Nederland unieke master:

Voorwaarde hiervoor is dat je de selectieprocedure succesvol doorloopt. Het is raadzaam tijdens je bachelor de Engelstalige minor Conservation and Restoration of Cultural Heritage te volgen.

Kijk op de Mastersite voor informatie over alle masterprogramma's en mogelijkheden:

Verder studeren na je master?

Na een (onderzoeks)master kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren.