Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Cultuurwetenschappen
Vergelijk

Na je studie

De studie Cultuurwetenschappen leidt tot veel meer op dan één bepaald beroep. Afgestudeerden van de bacheloropleiding Cultuurwetenschappen zijn zowel academisch als praktisch geschoold. Zij zijn hierdoor breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

 Je bent na je studie inzetbaar in banen op je specifieke vakgebied, maar ook in andere functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen. Afgestudeerde cultuurwetenschappers gaan werken in beleids- en managementfuncties bij een bedrijf of culturele organisaties als:

  • Orkesten
  • Theatergroepen
  • Organisatiebureaus
  • Uitgeverijen
  • Redacties van diverse media
  • Musea
  • De overheid

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 220 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn.

Met het bachelordiploma Cultuurwetenschappen heb je toegang tot de eenjarige (60 EC) masterprogramma's:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Cultuurwetenschappen heb je toegang tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Met een bachelor in Cultuurwetenschappen mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Als je tijdens je bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor uitgebreidere instroomeisen gelden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de in Nederland unieke master:

Voorwaarde hiervoor is dat je de selectieprocedure succesvol doorloopt. Het is raadzaam tijdens je bachelor de Engelstalige minor Conservation and Restoration of Cultural Heritage te volgen.