Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

In het eerste jaar van je studie leg je een stevige basis met vakken over cultuurgeschiedenis, cultuurbeleid, cultuurtheorie en cultuur in sociologische context. In het tweede en derde studiejaar ga je je hierin verder verdiepen.

Vakinhoud

  • In elk studiejaar wordt ten minste één vak aangeboden waarin de belangrijkste aspecten van cultuur samenkomen, zoals in het vak ‘Cultuur en Samenleving’ in het eerste jaar, ‘Cultureel Erfgoed’ in het tweede jaar, en ‘I Amsterdam’ in het derde jaar.
  • Daarnaast volg je diverse ondersteunende vakken, zoals Wetenschappelijk schrijven en Wetenschapsfilosofie.
  • In het programma is ruimte voor het volgen van keuzevakken als Management van culturele organisaties, Museologie, Modetheorie en modegeschiedenis.

Een studieschema en uitgebreide beschrijvingen van de vakken van Cultuurwetenschappen vind je in de UvA Studiegids:

Tijdsbesteding en toetsvormen

De bachelor Cultuurwetenschappen duurt drie jaar en omvat 180 studiepunten (EC); je haalt 60 EC per studiejaar. Een studiejaar bestaat uit twee semesters, die elk verdeeld zijn twee blokken van 8 weken en een blok van 4 weken.

Als bachelorstudent ben je zo'n 42 uur per week met je studie bezig. Je volgt ongeveer 12 uur per week colleges; de overige uren zijn voor zelfstudie (voorbereiding op colleges, werkstukken, tentamens).

  • Tijdens hoorcolleges licht de docent de literatuur toe die je van tevoren hebt bestudeerd.
  • Tijdens werkcolleges werk je intensief samen met je medestudenten, maak je opdrachten en houd je presentaties.
  • Tijdens gastcolleges spreken docenten uit de beroepspraktijk.
  • Toetsen bestaan uit schriftelijke of mondelinge tentamens, presentaties, werkstukken of referaten. De resultaten van de toetsen vormen samen het eindcijfer van het vak.