Arabische taal en cultuur

Feiten en cijfers

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? Hieronder vind je de cijfers bij elkaar.

Arabische taal en cultuur in getallen

Aantal eerstejaarsstudenten 24
Verhouding man/vrouw 9/15
Aantal contacturen per week in het eerste jaar 12-18

Bron: UvA-data (2018-2019)

Hoe tevreden zijn onze studenten?

(zeer) tevreden
De studie in het algemeen 87,5%
De inhoud van de opleiding 86,4%
De docenten van de opleiding 100%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 72,7%
De studiebegeleiding 81%
De algemene sfeer bij de opleiding 95,5%
De groepsgrootte 95,5%
Verworven algemene vaardigheden 68,2%

Bron: Nationale Studentenenquête (NSE) 2018

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW (op basis van verschillende bronnen) en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Arbeidsmarkt

Op studiekeuze123.nl/doorstuderen kun je zien welke masteropleiding studenten kozen na deze bachelor. Lees ook meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden na afronding van deze opleiding.