Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Arabische taal en cultuur

Open huis

Minicollege Arabische taal en cultuur
Studente Rowie vertelt over haar bacheloropleiding Arabische taal en cultuur. Waarom heeft zij voor deze studie gekozen? Wat vindt ze leuk aan deze opleiding? Bekijk het in deze video!
Meet & Ask
Ga live, via Zoom, in gesprek met een student, docent en/of studieadviseur. Je krijgt een korte opleidingspresentatie en kunt live al je vragen stellen. Samen met andere studiekiezers. Of doe mee met het online Proefstuderen en ervaar hoe het is om een student van deze bachelor te zijn.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    In Nederland en Europa is op verschillende vlakken behoefte aan kenners van het Midden-Oosten en het Arabisch. Denk aan het Ministerie van Buitenlandse maar ook Binnenlandse Zaken en Defensie, maar ook bibliotheken, musea, de journalistiek, de commerciële sector, ontwikkelingswerk en toerisme.

  • Kun je zelf kiezen in waar je je buitenlandverblijf gaat doen?

    Als je de major Arabische studies kiest, is een semester aan het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo een verplicht onderdeel van je studieprogramma. Je volgt daar een programma dat speciaal voor studenten van de UvA is ingericht. Natuurlijk mag je daarnaast ook op je eigen houtje elders cursussen en vakken volgen, maar die zijn geen onderdeel van het verplichte onderwijsprogramma.

Copyright: Faculteit der Geesteswetenschappen
Hi, ik ben Layla en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over Arabische taal en cultuur? Stuur me een bericht via Instagram! Layla, derdejaars student Arabische taal en cultuur Stel je vraag aan Layla
Copyright: Faculteit der Geesteswetenschappen
Hoi! Ik ben Sara en al je vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram. Sara, tweedejaars student Arabische taal en cultuur Stel je vraag aan Sara
Yassien vertelt over zijn studiekeuze
‘De arabisten van de UvA bestuderen naast taal ook de maatschappelijke verhoudingen in de moderne Arabische wereld’. In deze video deelt Yassien zijn ervaringen met de bachelor Arabische taal en cultuur.
Webinar Talen- en regiostudies
Hoe is het om een taal te studeren aan de UvA? Welke invulling kun jij aan jouw studie geven? En wat levert een dergelijke studie jou op? Deze vragen zullen worden beantwoord in deze video.
Ben ik weer... Er is meer te doen in het Open huis.
Neem een virtueel kijkje op de campussen en in Amsterdam.
Laat je inspireren tijdens de themaweken.
Check welke andere studies er zijn.
Geef je op voor aankomende live events en ontvang een reminder.