Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? Hieronder vind je de cijfers bij elkaar.

Archeologie en prehistorie in getallen

Aantal eerstejaarsstudenten 5
Verhouding man/vrouw 3/2
Aantal contacturen per week in het eerste jaar 12-18

Bron: UvA-data (2018-2019)

Hoe tevreden zijn onze studenten?

(zeer) tevreden
De studie in het algemeen 75%
De inhoud van de opleiding 71,4%
De docenten van de opleiding 100%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 57,1%
De studiebegeleiding 85,7%
De algemene sfeer bij de opleiding 100%
De groepsgrootte 85,7%
Verworven algemene vaardigheden 85,7%

Bron: Nationale Studentenenquete (NSE) 2018

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW (op basis van verschillende bronnen) en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Bekijk Studie in cijfers

Arbeidsmarkt

Op studiekeuze123.nl/doorstuderen kun je zien welke masteropleiding studenten kozen na deze bachelor. Lees hier ook meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden na afronding van deze opleiding.