Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Business Administration (Bedrijfskunde)
Opslaan in favorieten

Online open dag

Weten of de bachelor Business Administration echt bij je past? Ontdek het via onze video's en activiteiten!

Bekijk de Meet & Ask-sessie

Bekijk de opname van de Meet & Ask-sessie van de bachelor Business Administration. In deze online voorlichting vertellen de programmadirecteur, een van onze studenten en de studieadviseur je meer over de bachelor Business Administration en geven zij antwoord op vragen van de deelnemers. Daarnaast licht onze admissions officer toe wat de selectieprocedure precies inhoudt.

Wat houdt deze studie in?

Programmadirecteur Frank Belschak en bachelorstudente Kai Lin Kloet vertellen wat de 3-jarige bachelor Business Administration inhoudt en wat de studie allemaal te bieden heeft.

Meer weten? Vraag de online brochure aan!

Wil je meer weten over deze bacheloropleiding? Vraag dan onze online brochure aan en lees meer over je medestudenten, het studieprogramma en de carrièreperspectieven.

Meestgestelde vragen

 • Is er een verschil tussen Business Administration en International Business Administration?

  Het verschil tussen Business Administration en International Business Administration zit vooral in de naamgeving van het programma. Business Administration aan de UvA is een Engelstalig programma. Je medestudenten, docenten en het studiemateriaal zijn internationaal. Daarnaast is er een mogelijkheid om een uitwisselingsprogramma met een buitenlandse universiteit te volgen en zo een half jaar in het buitenland te studeren. Ook hebben we expliciete vakken over internationalisering in het programma opgenomen, zoals International Business en International Management. Business Administration aan de UvA is dus een studie waarin je de focus op internationale bedrijfsvoering veelvuldig terugziet in het programma.

 • Wat is het verschil tussen de bachelors Business Administration en Economics and Business Economics?

  De bachelors Business Administration en Economics and Business Economics hebben wel degelijk raakvlakken, maar ze verschillen uiteindelijk behoorlijk. Economics and Business Economics is een economische, analytische opleiding die veel inspeelt op vragen vanuit een wiskundige invalshoek. Studenten van de bachelor Economics and Business Economics kijken dan ook voornamelijk naar 'vraagstukken met cijfers', zoals boekhouding en financiering.
  Business Administration omvat alle aspecten die komen kijken bij het besturen van een bedrijf, in het bijzonder ook strategie en aspecten gericht op mensen (klanten, medewerkers). Daarbij maakt Business Administration gebruik van meerdere vakgebieden dan dat Economics and Business Economics doet.

 • Moet je heel goed in wiskunde zijn om te starten met Business Administration?

  Tijdens de 3-jarige bachelor Business Administration leer je onder andere hoe je bedrijfskundige problemen kunt oplossen. Hiervoor maak je gebruik van verschillende disciplines. Een daarvan is wiskunde. Daarnaast leer je veel over boekhouden, financiën en statistiek waar wiskundige vaardigheden van belang zijn. Het is dus een pré als je goed bent in wiskunde.

 • Wat kun je worden als je Business Administration hebt gestudeerd?

  Business Administration is een studie die meerdere vakgebieden omvat, waardoor de mogelijkheden na je studie heel divers zijn. De beroepen die je na de studie kunt uitoefenen variëren van organisatieadviseur tot marketeer en van personeelsadviseur of HR-manager tot financieel analist, controller of business data analist. Je kunt bij veel verschillende organisaties terecht, denk aan banken of multinationals, maar ook bij non-profitorganisaties en overheidsinstellingen zoals de belastingdienst, gemeentes of ministeries. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om als ondernemer je eigen bedrijf te starten. Ook gaan veel van onze studenten na hun bachelor nog door met een master om zich verder te specialiseren.

 • Worden er geregeld netwerkevenementen georganiseerd?

  Sefa, de studievereniging voor alle studenten van Economics and Business, organiseert jaarlijks meerdere (online) carrière-evenementen, waar je potentiële toekomstige werkgevers kunt ontmoeten. Daarnaast kun je regelmatig gastcolleges volgen van bedrijven en overheidsinstanties.

 • Wat is de voertaal van de opleiding?

  Je volgt hoorcolleges in het Engels, maar je hebt in het 1e jaar de mogelijkheid om je werkcolleges in het Nederlands te volgen als je dat wilt. Vanaf het 2e jaar is de opleiding volledig Engelstalig.

Heb je een vraag? Stel 'm aan onze studenten!

Copyright: EB
Hoi, ik ben Oleksii! Ik ben bachelorstudent Business Administration. Heb je vragen over studeren aan de UvA? Stuur een berichtje! Chat met Oleksii
Hoe is het om mee te doen aan de selectieprocedure?

Wil je weten hoe het is om aan de selectieprocedure van de bachelor Business Administration mee te doen? Studente Kai Lin deelt haar ervaringen

Een dag uit het leven van…

Kijk een dag mee in het leven van bachelorstudent Business Administration Yassine. Hij vertelt je waarom hij voor deze opleiding heeft gekozen en hoe zijn week eruit ziet.

Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.

De BSc Business Administration volgens student Josianne

Bekijk Josianne's ervaringen met de BSc Business Administration. Hoe gaat studeren in de praktijk, hoe zien de studie, medestudenten en campus eruit?