Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieverenigingen

Business Administration

Naast je studie kun je genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt. Ook kun je lid worden van de studievereniging of actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit.

Studievereniging

Veel studenten van de UvA Economie en Bedrijfskunde zijn actief bij een studievereniging. Lid worden van zo'n vereniging geeft je volop de gelegenheid om contacten te leggen met je medestudenten uit verschillende studiejaren, en betrokken te zijn bij je studie. Ook voor je latere loopbaan kan het nuttig zijn als je meedoet aan de activiteiten van de studievereniging. Je inzetten voor een vereniging is goed voor je zelfontplooiing en CV. Je kunt bijvoorbeeld een jaar de rol penningmeester of voorzitter op je nemen.

Sefa

Met 4500 leden is Sefa de grootste studievereniging van de faculteit en van de hele UvA. Sefa organiseert voor alle studenten van elke studierichting evenementen zoals studiereizen, carrière evenementen, debatten bij Room for Discussion en borrels en feesten. Je kunt bij Sefa ook je studieboeken en syllabi met korting kopen.

Daarnaast kun je je aansluiten bij de studievereniging die zich richt op jouw specialisatie. 

Room for discussion
Room for Discussion, wekelijks discussieplatform door studievereniging Sefa

Studenteninvloed

Op de universiteit mag je je stem laten horen en je eigen onderwijs beoordelen. Op diverse niveaus is er inspraak van studenten op het onderwijsbeleid van de universiteit. Voorbeelden zijn de opleidingscommissie en de Facultaire Studentenraad, waarin jaarlijks een aantal studenten wordt gekozen. In de propedeuse is er ook een klankbordgroep, waarin studenten direct feedback kunnen geven op het onderwijs. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je inzetten voor het onderwijs en je medestudenten, en daarnaast nuttige ervaring opdoen.