Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

De bacheloropleiding Business Administration aan de UvA wil jou een kwalitatief hoogwaardige opleiding bieden en perspectief op de arbeidsmarkt. Het aantal opleidingsplaatsen is daarom beperkt tot 750. Om in aanmerking te komen voor toelating tot de opleiding moet je deelnemen aan een selectieprocedure.

Stappenplan aanmeldprocedure

 1. Schrijf je in voor de opleiding in Studielink voor 15 januari 2020*
 2. Schrijf je in voor de selectie in Embark voor 15 januari 2020
 3. Studeer voor de selectietoets
 4. Maak de selectietoets in februari
 5. Krijg je rangnummer op 15 april 2020

*Je kunt in Studielink een inschrijfverzoek indienen voor maximaal twee numerus fixus opleidingen. Mocht je voor beide opleidingen zijn toegelaten, dan moet je één van de twee kiezen.

Stap 1 en 2: Aanmelddeadline

Je kunt je inschrijven via Studielink van oktober 2019 tot en met 15 januari 2020. Kies bij ‘Kies een studie’ voor Business Administration (numerus fixusopleiding)*. Na je inschrijving moet je ook een selectieaanmelding doen in het online aanmeldprogramma Embark, je krijgt hier een mail over na je aanmelding in Studielink.

Stap 3 en 4: De selectietoets

Een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure is de selectietoets. Deze toets test je academische vaardigheden in Wiskunde, Economie en Strategie & Organisatie.

Ongeveer een week voor de selectietoets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je studiemateriaal en meer details over de toets vindt. Het studiemateriaal en de selectietoets zijn in het Engels. In totaal ben je 20 tot 25 uur bezig met studeren. Deelname aan de toets is verplicht; als je niet deelneemt aan de toets krijg je geen rangnummer.

Toetsdata

Voor deelnemers die in Nederland wonen:

 • Zaterdag 22 februari 2020, 10.00 uur
 • Zaterdag 29 februari 2020, 10.00 uur

Als je in Nederland woont is het verplicht om de toets in Amsterdam te maken.

Deelnemers die in het buitenland wonen kunnen de toets online, onder supervisie*, maken op een van deze data:

 • Maandag 24 februari 2020, tussen 0.00 en 23.59 uur
 • Maandag 2 maart 2020, tussen 0,00 en 23.59 uur

Let op: als je een toetsdatum hebt gekozen kun je niet meer wisselen.

*De supervisor moet worden opgegeven bij het invullen van het aanmeldingsformulier in Embark. Deze persoon moet docent, professor of academische staf zijn binnen een school, universiteit of andere educatieve instelling zoals een bibliotheek of een bijlesinstelling.

Stap 5: Je rangnummer

Na de selectietoetsen krijgen alle deelnemers een rangnummer. Het rangnummer bepaalt welke kandidaten een plek in de opleiding aangeboden krijgen. Het rangnummer wordt gebaseerd op twee gelijkwegende selectiecriteria:

 1. Cijfergemiddelde vwo-diploma (of 5 vwo overgangscijfers) – 50%
 2. Selectietoets – 50%

​Op 15 april 2020 krijg je een bericht met daarin je rangnummer. Afhankelijk van je rangnummer krijg je meteen een plaats aangeboden in de opleiding, of word je op een wachtlijst geplaatst. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie.

Vragen?

Bekijk hier de veelgestelde vragen, voor overige vragen kun je terecht bij het Admissions Office.