Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Numerus Fixus

De bacheloropleiding Business Administration aan de UvA wil jou een kwalitatief hoogwaardige opleiding bieden en perspectief op de arbeidsmarkt. Het aantal opleidingsplaatsen is daarom in het eerste jaar beperkt tot 750. Om in aanmerking te komen voor een plek in de opleiding moet je daarom deelnemen aan een selectieprocedure. Hieronder staat beschreven wat dit precies inhoudt.

De informatie op deze pagina heeft betrekking op het academische jaar 2020-2021. Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze bachelor voor studiejaar 2020-2021. De toelatingsprocedure voor studiejaar 2021-2022 is nog onder voorbehoud. Zodra hier meer over bekend is wordt deze pagina geüpdatet. Vanaf oktober 2020 kun je je inschrijven voor het studiejaar 2021-2022.

De selectie: hoe werkt dat nu precies?

Om te zorgen dat de juiste student op de juiste plek terecht komt, kijken we naar je rapport- of examencijfers van 2018-2019 en vragen we je om een selectietoets te maken. Als je het opgegeven studiemateriaal goed bestudeert, is de kans heel groot dat je een plaats krijgt aangeboden in de opleiding. Hieronder zie je welke stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden voor de selectieprocedure.

 1. Schrijf je in voor de opleiding in Studielink voor 15 januari 2020*
 2. Schrijf je in voor de selectie in Embark voor 15 januari 2020
 3. Bereid je voor op de selectietoets door het studiemateriaal te bestuderen 
 4. Maak de selectietoets in februari
 5. Krijg je rangnummer op 15 april 2020

*Je kunt in Studielink een inschrijfverzoek indienen voor maximaal 2 numerusfixusopleidingen. Mocht je voor beide opleidingen zijn toegelaten, dan moet je 1 van de 2 kiezen.

Stap 1 en 2: Aanmelddeadline

Je kunt je inschrijven via Studielink van oktober 2019 tot en met 15 januari 2020. Kies bij ‘Kies een studie’ voor Business Administration (numerus fixusopleiding)*. Na je inschrijving moet je ook een selectieaanmelding doen in het online aanmeldprogramma Embark, je krijgt hier een mail over na je aanmelding in Studielink.

Om je te kunnen aanmelden voor selectie en plaatsing heb je een vwo-diploma nodig met Wiskunde A of B. Bekijk de toelatingseisen.

Stap 3 en 4: De selectietoets

Een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure is de selectietoets. Deze toets test je academische vaardigheden in Wiskunde, Economie en Strategie & Organisatie.

Ongeveer een week voor de selectietoets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je studiemateriaal en meer details over de toets vindt. Het studiemateriaal en de selectietoets zijn in het Engels. In totaal ben je 20 tot 25 uur bezig met studeren. Deelname aan de toets is verplicht; als je niet deelneemt aan de toets krijg je helaas geen rangnummer.

Ervaring leert dat indien je het studiemateriaal goed bestudeerd het geen probleem moet zijn om de selectietoets met succes te volbrengen. De kans dat je een plaats aangeboden krijgt wordt hierdoor heel groot.

Toetsdata

Voor deelnemers die in Nederland wonen:

 • Zaterdag 22 februari 2020, 10.00 uur
 • Zaterdag 29 februari 2020, 10.00 uur

Als je in Nederland woont is het verplicht om de toets in Amsterdam te maken.

Deelnemers die in het buitenland wonen kunnen de toets online, onder supervisie*, maken op een van deze data:

 • Maandag 24 februari 2020, tussen 0.00 en 23.59 uur
 • Maandag 2 maart 2020, tussen 0,00 en 23.59 uur

Let op: als je een toetsdatum hebt gekozen kun je niet meer wisselen.

*De supervisor moet worden opgegeven bij het invullen van het aanmeldingsformulier in Embark. Deze persoon moet docent, professor of academische staf zijn binnen een school, universiteit of andere educatieve instelling zoals een bibliotheek of een bijlesinstelling.

Dit zijn de enige data waarop de selectietoets gemaakt kan worden. Hier is geen uitzondering op mogelijk. Lukt het je niet om op één van de twee data de selectietoets te maken, dan kunnen we je helaas geen rangnummer geven. Zonder rangnummer is het niet mogelijk om met de opleiding te starten.

Stap 5: Je rangnummer

Na de selectietoetsen krijgen alle deelnemers een rangnummer. Het rangnummer bepaalt welke kandidaten een plek in de opleiding aangeboden krijgen. Het rangnummer wordt gebaseerd op twee gelijkwegende selectiecriteria:

 1. Cijfergemiddelde vwo-diploma (of 5 vwo overgangscijfers) – 50%
 2. Selectietoets – 50%

​Op 15 april 2020 krijg je een bericht met daarin je rangnummer. Afhankelijk van je rangnummer krijg je meteen een plaats aangeboden in de opleiding, of word je op een wachtlijst geplaatst. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie.

Indien je niet meteen een plaats aangeboden krijgt, is de kans groot dat dat tussen 15 april en 1 augustus 2020 alsnog gebeurt doordat een andere student zijn/haar plaats niet heeft geaccepteerd. Wanneer dit het geval is ontvang je een e-mail.

Update rangnummers

Alle deelnemers die aan de selectie hebben deelgenomen hebben een plaats aangeboden gekregen in het programma.

Laatst gewijzigd op: 8 mei 2020

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met het Admissions Office.