Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Business Analytics
Opslaan in favorieten

Online open dag

Weten of de bachelor Business Analytics echt bij je past? Ontdek het via onze video's en activiteiten!

Bekijk de Meet & Ask-sessie

Bekijk de opname van de Meet & Ask-sessie van de bachelor Business Analytics. In deze online voorlichting vertelt de decaan van de Amsterdam Business School, Prof. Dr. Marc Salomon, je meer over de studie Business Analytics en worden vragen van de deelnemers beantwoord.

Wat houdt deze studie in?

Ontdek wat Business Analytics inhoudt en waarom dit het vakgebied van de toekomst is.

Meer weten? Vraag de online brochure aan!

Wil je meer weten over deze bacheloropleiding? Vraag dan onze online brochure aan en lees meer over je medestudenten, het studieprogramma en de carrièreperspectieven.

Meestgestelde vragen

 • Wat maakt deze nieuwe bachelor uniek?

  Deze opleiding bereidt je volledig voor op de toekomst. Zo kun je na afronding ervan bijvoorbeeld een zelfrijdende auto bouwen of uitrekenen wat de beste prijs is voor een vliegticket of hotelkamer. Tijdens onze 3-jarige opleiding leer je alles op het gebied van wiskunde, statistiek, bedrijfskunde en kunstmatige intelligentie, wat nodig is om dit soort puzzels op te lossen. In Nederland zijn er weinig opleidingen waarin je deze combinatie van kennis en vaardigheden leert.

 • Welke vakken volg je?

  In de bachelor Business Analytics richt je je ­op 3 belangrijke studiegebieden: analytics, (bedrijfs)economie en computer science. Je volgt vakken op het gebied van programmeren, kunstmatige intelligentie, wiskunde, statistiek en econometrie. Daarnaast volg je vakken uit de bachelor Business Administration, op het gebied van finance, marketing, logistiek, organisatiekunde en strategie. Alle vakken hebben leuke praktijkopdrachten, zodat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.
  In deze bachelor leer je niet alleen veel over bedrijven, maar ook over grote maatschappelijke problemen, zoals milieu, klimaat en hongersnood. Ethiek is een belangrijk onderwerp, dat veelvuldig terugkomt; wat mag je wel doen met data en wat niet?

 • Moet je goed in wiskunde zijn om Business Analytics te studeren?

  Het is belangrijk dat je wiskunde leuk vindt en er ook goed in bent. Zeker in het 1e jaar krijg je een flinke hoeveelheid wiskunde en statistiek als basis. Je kunt starten met deze bachelor als je een vwo-diploma hebt in 1 van de profielen, inclusief wiskunde B.

 • Wat is het verschil tussen de bachelors Business Analytics en Econometrie?

  Het verschil tussen de bachelor Business Analytics en de bachelor Econometrie is dat Business Analytics datagedreven is en Econometrie theoriegedreven. In de bachelor Business Analytics gebruik je als student gegevens van technieken op het gebied van AI/machine learning om complexe bedrijfsgerelateerde problemen op te lossen. Business Analytics slaat dus een brug tussen analytics en computer science enerzijds en bedrijfs(economie) anderzijds. Studenten die Econometrie volgen ontwikkelen econometrische modellen, passen deze toe op micro- en macro-economische vraagstukken en analyseren de impact ervan op het economisch beleid.

 • Wat kun je worden als je Business Analytics hebt gestudeerd?

  Na afronding van de bachelor Business Analytics heb je uitstekende toekomstperspectieven en ben je breed inzetbaar bij bijna alle bedrijven waarbij data een belangrijk onderdeel is. En dat zijn tegenwoordig de meeste bedrijven aangezien de hoeveelheid aan beschikbare data explosief groeit.
  Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als data analist of adviseur data analyse bij multinationals, webshops, technologiebedrijven en overheidsinstellingen. Ook kun je je eigen bedrijf beginnen.

 • Is de bachelor volledig Engelstalig?

  Alle colleges van de bachelor Business Analytics worden in het Engels gegeven. Wel kun je in het 1e semester van het 1e jaar een aantal hoorcolleges in het Nederlands volgen, vanaf het 2e semester zijn alle hoorcolleges in het Engels. Ook kun je je in het hele 1e jaar je aanmelden voor Nederlandstalige werkgroepen. Je taalvoorkeur voor de werkgroepen kun je tijdens je aanmelding laten weten.

Heb je een vraag? Stel 'm aan onze studenten!

Copyright: EB
Hoi, ik ben Melis! Ik ben bachelorstudente Business Analytics. Heb je vragen over het studeren aan de UvA? Stuur een berichtje! Chat met Melis
Bezoek de campus

Weten waar je straks gaat studeren? Kom naar de UvA en beleef onze campussen via de Campus Tour-app. Proef de sfeer en laat de campus tot leven komen via augmented en virtual reality.