Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Business Analytics

Tijdens je studie

Aan de Universiteit van Amsterdam kun je van alles doen om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen en je netwerk op te zetten.

Stages

Tijdens je bachelor kun je je kennis in de praktijk brengen tijdens een stage. Stages maken geen onderdeel uit van het bachelorprogramma, maar zijn zeker een nuttige toevoeging.

Semester in het buitenland studeren

De UvA heeft met meer dan 100 universiteiten uitwisselings- en samenwerkingsprogramma’s. Een buitenlandervaring brengt je veel kennis van een andere taal, cultuur en land. Een onmisbare ervaring die we zeker aanraden!

Studieverenigingen

Veel van onze studenten zijn lid van een studievereniging. Je leert medestudenten kennen, maar ook mogelijke werkgevers. Goed voor je toekomstige carrière dus!

  • Activiteiten

    Studieverenigingen organiseren studiereizen, career events, debatten en borrels. Daarnaast kun bij sommige studieverenigingen tegen korting boeken en syllabi aanschaffen.

    Ga mee op studiereis
    Elk jaar organiseren de studieverenigingen van Economie en Bedrijfskunde studiereizen naar het buitenland. Tijdens deze reizen staan onderzoek en/of een bezoek aan een bedrijf centraal. Afgelopen jaren zijn studenten bijvoorbeeld al naar New York, Cuba, Mexico, Brazilië, Hong Kong, Londen en Madrid geweest.

Mario Draghi in Room for Discussion

Kom naar Sefa’s Room for Discussion: wekelijkse interviews met hoogleraren, ondernemers, economisten, politici, filosofen, CEO’s en journalisten (rechts Mario Draghi, ECB president).

Studentenverenigingen

Amsterdam heeft een bruisend studentenleven. Zo zijn er ontzettend veel studentenverenigingen waar je een sport of hobby kunt beoefenen. Leuk is dat je via zo’n vereniging ook studenten buiten je eigen studie kennen. En je kunt meedoen aan borrels, toernooien en andere evenementen. Goed om te weten: alleen bij het traditionele studentencorps doe je een ontgroening.

Studenteninspraak

Aan de universiteit kun je op verschillende manieren meepraten over het onderwijs. Bijvoorbeeld in het Programmacommittee, de Facultaire studentenraad (FSR) of de eerstejaars focusgroep. Je kunt je ook verkiesbaar stellen en je inzetten voor je programma en je medestudenten.