Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating en inschrijving

Dit nieuwe programma wordt momenteel voorbereid op accreditatie door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO)*

 • 1. Check de toelatingseisen

  Met de volgende vooropleidingen kun je worden toegelaten tot de bachelor Business Analytics, nadat de accreditatieprocedure succesvol is doorlopen:

  Vwo

  Je kunt Business Analytics studeren als je een vwo-diploma hebt in één van de 4 profielen, en met wiskunde B. De beide ‘natuur'-profielen zijn heel geschikt. Het vwo-vak economie is niet verplicht.

  Als je wiskunde A in je profiel hebt, dan zul je alsnog moeten voldoen aan de ingangseis van wiskunde B. Dit kan middels een vwo- staatsexamen wiskunde B.

  Hbo(-propedeuse)diploma

  Met een hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Business Analytics. Dat is wel zwaar.
  Je bent toelaatbaar met de volgende propedeuses:

  • Hbo-propedeuse Toegepaste Wiskunde;
  • Hbo-propedeuse Technische Natuurkunde;
  • Ander hbo-p + vwo wiskunde B staatsexamen of vwo wiskunde B-certificaat van het CCVX.
 • 2. Check de deadline

  De aanmelddeadline voor een start in september 2020 is verstreken (1 juni 2020). De aanmelding voor een start in september 2021 zal in oktober 2020 openen.

 • 4. Doe mee aan UvA Matching

  Wat is UvA Matching?

  UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

  Hoe werkt UvA Matching?

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching zul je op die Checklist terugvinden.

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten.

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • online toets
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden?

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden.
  Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde 1: 3 tot en met 11 maart 2020 Zondag 24 februari 2020
  Ronde 2: 1 tot en met 9 april 2020 Donderdag 23 maart 2020
  Ronde 3: 7 tot en met 15 mei 2020 Zondag 27 april 2020
  Ronde 4: 2 tot en met 10 juni 2020 Donderdag 25 mei 2020

Na (voorwaardelijke) toelating

*De bachelor Business Analytics wordt op dit moment voorbereid op accreditatie door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO). Door de coronacrisis kan het accreditatieproces helaas niet afgerond worden voor de start van het nieuwe studiejaar in september 2020. We verwachten dat het accreditatieproces komend studiejaar met succes afgerond wordt. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Meld je aan voor updates over de opleiding.