Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Business Analytics

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je onze veelgestelde vragen over de bachelor Business Analytics. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Over de opleiding

 • Is het vanaf september 2020 al mogelijk om te starten met deze bachelor?

  De bachelor Business Analytics wordt op dit moment voorbereid op accreditatie door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO). Door de coronacrisis kan het accreditatieproces helaas niet afgerond worden voor de start van het nieuwe studiejaar in september 2020. We verwachten dat het accreditatieproces komend studiejaar met succes afgerond wordt.

  • Voldoe je aan de toelatingseisen en wil je dit jaar alvast beginnen? Dan kun je in september 2020 starten met een studie in het vakgebied van business analytics. Je volgt het 1e jaar van de bachelor Econometrie en kunt daarna overstappen naar het 2e jaar van de bachelor Business Analytics. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Meld je aan voor meer informatie over de voorwaarden en inschrijving.
  • Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Meld je aan voor updates over de opleiding.
 • Wat is het verschil met de bachelor Econometrie?

  Deze nieuwe studie slaat de brug tussen analytics en computer ccience enerzijds en business anderzijds. Je richt je als afgestudeerde professional op bedrijfskundige en bedrijfseconomische vraagstukken zoals HR, marketing, finance en operations bij bijvoorbeeld (financiële) dienstverleners, (internet) retail, techgiganten, media en contentbedrijven maar ook bij start-ups.
  Bij Econometrie richt je je op micro-/macro-economische vraagstukken zoals GDP, werkgelegenheid, inflatie, rente, etc. Je loopbaan krijgt doorgaans een vliegende start bij overheden, consultancy bureaus en organisaties zoals CPB en CBS.

Over voorlichting en keuzeadvies

 • Is UvA Matching nog steeds verplicht?

  Door mee te doen aan UvA Matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Deelname is in verband met de situatie rond het coronavirus niet meer verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
  UvA Matching is voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars (niet-selectieve) UvA-bacheloropleiding en die nog niet eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Over aanmelden

 • Wordt mijn vwo-diploma wel als volwaardig gezien, nu ik geen eindexamen kan doen?

  Op 24 maart 2020 is bekend geworden dat de centrale eindexamens niet door gaan. Diploma’s die in deze bijzondere situatie worden verstrekt zijn voor de UvA uiteraard volwaardig; je kunt je hiermee dus gewoon aanmelden voor een UvA bacheloropleiding. Bekijk wel de (overige) toelatingseisen van de betreffende bacheloropleiding om te checken of je het juiste profiel en/of keuzevak in je pakket hebt.

Over aangepast onderwijs

 • Kan ik langskomen voor een rondleiding op de Roeterseilandcampus?

  Het is helaas niet mogelijk om de Roeterseilandcampus te bezoeken. Vanwege de coronacrisis is een groot aantal gebouwen van de UvA gesloten en worden colleges momenteel alleen online gegeven.

  Bekijk onze Campustour Roeterseiland om alsnog een goede indruk te krijgen van het leven in en rond de universiteit. We hopen natuurlijk dat we je alsnog snel mogen verwelkomen op onze campus.

 • Kan ik vanaf september weer college op locatie volgen, of alleen online?

  Het collegejaar 2020-2021 start zoals gepland in september. Als we weer fysiek onderwijs mogen geven op de Roeterseilandcampus doen we dit. Stap voor stap besluiten we dan welke onderdelen we fysiek mogen aanbieden, binnen de richtlijnen van de overheid. Bij de start verwachten we dat er vooral kleinschalige activiteiten georganiseerd worden, ter bevordering van het contact tussen studenten onderling en tussen student en docent.

  We willen jou als student de zekerheid geven dat je, waar je ook bent, met je studie kunt starten of deze kunt vervolgen. Daarom bieden we in het 1e semester in elk geval online onderwijs en tentamens aan. Per blok bekijken we vervolgens of we, in een 1,5-metersamenleving, op de Roeterseilandcampus samen kunnen komen voor kleinschalige colleges. Dit zal dan zonder aanwezigheidsplicht zijn.