Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Feiten en cijfers Communicatiewetenschap

Wil je weten hoeveel studenten er jaarlijks met de opleiding starten, hoeveel uur je college hebt of wat de studenten van de opleiding vinden? Hieronder vind je de cijfers bij elkaar.

Communicatiewetenschap in getallen

Aantal eerstejaarsstudenten* 179
Verhouding man/vrouw 25% / 75%
Nationaliteiten in NL-track 100% NL
Aantal contacturen per week in het eerste jaar:                 
  • Hoorcollege
6
  • Werkgroep/practicum
8
  • Zelfstudie
26

Bron: UvA-data (2019-2020)

* Dit is enkel de instroom in de Nederlandstalige track. Studiekeuze123 vermeldt de totale instroom in de Nederlandstalige én Engelstalige bacheloropleiding, inclusief schakelstudenten voor de master Communication Science.

Hoe tevreden zijn onze studenten?                                                         

  (zeer) tevreden
De studie in het algemeen 87%
De inhoud van de opleiding 79%
De docenten van de opleiding 65%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 85%
Verworven algemene vaardigheden 76%
De algemene sfeer bij de opleiding 78%
Groepsgrootte 77%

Bron: Nationale Studentenenquete (NSE) 2019
In de Nationale Studentenenquête wordt geen onderscheid gemaakt tussen de bachelors Communicatiewetenschap en Communication Science. Bovenstaande percentages zijn gebaseerd op beoordelingen van studenten uit beide bachelors samen.

Rankings

Communicatiewetenschap scoort hoog op de internationale ranglijsten. Zo staat Communicatiewetenschap drie jaar op rij op de eerste plaats bij de QS World University Ranking by subject en dit geldt ook voor de Shanghai Subject Ranking in 2019.

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW op basis van verschillende bronnen en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Studiekeuze123 maakt geen onderscheid tussen de bachelors Communicatiewetenschap en Communication Science. De cijfers in de studiebijsluiter hebben betrekking op beide bachelors samen.

Arbeidsmarkt

Op studiekeuze123.nl/doorstuderen kun je zien welke masteropleiding studenten kozen na deze bachelor. Lees ook meer informatie over de toekomstperspectief na afronding van deze bachelor.