Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Graduate School of Communication

Masters

Na het behalen van je bachelordiploma Communicatiewetenschap kun je je verder in het vakgebied specialiseren met de éénjarige master Communicatiewetenschap aan de Graduate School of Communication. Mogelijke specialisaties zijn:

Onderzoeksmaster

Heb je bijzondere belangstelling voor onderzoek, dan is er de tweejarige Engelstalige onderzoeksmaster Communication Science. Deze master leidt niet alleen op voor een loopbaan aan de universiteit. Onderzoekers zijn ook veelgevraagd bij marketing- en onderzoekbureaus, researchbedrijven en de overheid.

Per jaar is er plaats voor een beperkt aantal studenten; daarom vindt er een selectieprocedure plaats. Hierbij kijkt de selectiecommissie of studenten gekwalificeerd en gemotiveerd zijn voor/affiniteit hebben met wetenschappelijk onderzoek.

Erasmus Mundus Master

Wil je tijdens je master naar het buitenland, dan is het tweejarige Erasmus Mundus Master's programme in Journalism, Media and Globalisation interessant. De master bestudeert de journalistiek in de context van een nieuwe omgeving gevormd door globalisering, modernisering, commercialisering en professionele ontwikkelingen. Het eerste jaar van de master vindt in Aarhus, Denemarken plaats. Vervolgens kies je uit de steden Amsterdam, Hamburg, Londen of Wales voor het tweede deel van de master.