Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Vergelijk

Studievereniging

Je kunt lid worden van de studievereniging, actief zijn in de opleidingscommissie of studentenraad van jouw faculteit. Naast je studie kun je natuurlijk ook genieten van de culturele, sportieve en sociale activiteiten die Amsterdam biedt.

Mercurius

Studievereniging Mercurius

Via de studievereniging Mercurius kun je eenvoudig in contact komen met andere studenten.

Naast de maandelijke borrels in de stamkroeg op het Leidseplein, organiseert Mercurius ieder jaar ook verschillende inhoudelijke en sociale activiteiten. Zo gaan studenten jaarlijks op studiereis, worden er diverse symposia georganiseerd en vinden er door het jaar heen diverse grote feesten en andere gezellige activiteiten plaats. Ook voorziet Mercurius studenten van (statistiek)blijles en kunnen leden tegen hoge kortingen studieboeken aanschaffen.

Studenten die iets extra's naast hun studie willen doen, kunnen zich opgeven voor één van de tien commissies en zelfs solliciteren voor een bestuursfunctie bij de studievereniging.

Medium

Medium

Tevens heeft Mercurius een eigen tijdschrift dat viermaal per jaar wordt uitgegeven.

Binnen het tijdschrift staan actuele onderwerpen op het gebied van communicatiewetenschap centraal. Medium wordt volledig gemaakt door studenten en biedt daarom ook een platform voor hen die zich willen ontwikkelen op journalistiek gebied. 

Studenteninvloed

In de opleidingscommissie praten studenten en docenten over allerlei zaken die van belang zijn voor de studie. De commissie geeft adviezen aan andere bestuursorganen, zoals het onderwijsinstituut. Studenten kunnen zich tot de commissie richten met opmerkingen over het onderwijsprogramma en de inrichting ervan.

Jaarlijks worden drie studenten in de opleidingscommissie gekozen. Ook jij kunt je dus verkiesbaar stellen en je stem laten horen, en daarnaast nuttige ervaring opdoen. Ook kun je zitting nemen in de studentenraad van jouw faculteit of in de centrale studentenraad.

Sport en cultuur

Als je na college wilt sporten, dan kun je terecht in ons Universitair Sport Centrum (USC). Volg je liever een cursus fotografie of toneel? Ga dan naar CREA, de culturele organisatie van de UvA.