Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Masters

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De UvA heeft een ruim aanbod van masterprogramma’s, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn, of in je doeltaal (Duits).

Toelatingseisen

Voor masterprogramma’s gelden vaak instroomeisen en/of een selectieprocedure. In veel gevallen moet je al tijdens je bachelor bepaalde vakken of een specifieke minor hebben gevolgd. Daarom is het verstandig om tijdig in je planning rekening te houden met de toelatingseisen van het masterprogramma dat je interesseert.  

Eenjarige masters

Na het behalen van je bachelordiploma Duitslandstudies kun je kiezen voor een eenjarig (60 EC) masterprogramma, zoals:

Duale masters

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Duitslandstudies heb je toegang tot de duale masters:

Onderzoeksmasters

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Duitslandstudies mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Lerarenopleiding 

Je kunt tijdens je bachelor een beperkte tweedegraads lesbevoegdheid Duits halen. Je volgt dan de minor Educatie van 30 EC, waarbij je een theoretische opleiding combineert met een stage op een school. Als je vervolgens een eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen, rond je eerst een masterprogramma op je vakgebied af en daarna de master Lerarenopleiding Duits (30 EC). Als je de minor Educatie niet hebt gevolgd, is de lerarenopleiding na je master 60 EC. 

Duits (Educatie en communicatie)

Een bijzondere route naar een eerstegraads lesbevoegdheid in Duits is de tweejarige master

Overige masterprogramma's

Als je tijdens de bachelor een minor in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, kun je toegang krijgen tot andere mastersprogramma’s waarvoor aanvullende instroomeisen gelden. Een overzicht van alle UvA masters vind je op:

Verder studeren na je master?

Na een (onderzoeks)master kun je kiezen voor een wetenschappelijk carrière aan de universiteit en promoveren.

Meer over promoveren