Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Duitslandstudies
Opslaan in favorieten

Stage lopen en internationaal studeren

Het is mogelijk tijdens de studie stage te lopen en een periode in het buitenland te studeren.

Stage lopen

Een stage biedt veel voordelen, maar is geen verplicht onderdeel van de studie Duitslandstudies. Wel doe je tijdens een stage werkervaring op, bouw je je netwerk uit en krijg je een indruk van de mogelijkheden binnen een organisatie, en van welk soort werk bij jou past. Voorbeelden van stageplaatsen zijn:

  • het Duitsland Instituut Amsterdam;
  • het Goethe-Institut Amsterdam;
  • de Duits-Nederlandse Handelskamer in Den Haag;
  • ambassades van of in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in Den Haag;
  • Nederlandse bedrijven die actief zijn in Duitsland;
  • uitgeverijen die zich bezig houden met Duitse literatuur.

Internationaal studeren

In het bachelorprogramma van Duitslandstudies is er in het tweede jaar ruimte voor een verblijf aan een Duitstalige universiteit. Dit buitenlandverblijf kan zonder studietijdverlies worden ingepast in je studieprogramma. De opleiding Duitslandstudies heeft samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten in Berlijn, Keulen, Leipzig, München, Zürich en Wenen. Samen met de studiebegeleider stel je een studieprogramma op dat aansluit bij het programma van je gastuniversiteit en dat je kunt gebruiken voor het invullen van jouw keuzeruimte.

Tijdens een verblijf in het buitenland word je ondergedompeld in taal en cultuur en word je op die manier onderdeel van de Duitse samenleving. Je gaat Nederland ineens bekijken met een blik van buiten. Naast alle interculturele ervaring die je zo opdoet, gaat je taalvaardigheid ook met sprongen vooruit. Studenten uit het buitenland volgen op hun beurt colleges aan de UvA, waardoor je native speakers ontmoet.