Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Econometrie
Vergelijk

Je toekomstperspectief

Financiële en economische besluiten spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Ook willen steeds meer bedrijven graag inzicht in de hoeveelheid data die zij verzamelen. Hoe kunnen ze gegevens gebruiken om hun strategie te verbeteren? Daarom is er veel vraag naar econometristen op de arbeidsmarkt.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Econometrie heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, waaronder Econometrics. Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.

Masters waarin je direct kunt doorstromen

 • Actuarial Science and Mathematical Finance

  In de master in Actuarial Science and Mathematical Finance leer je om financiële en wiskundige analyses te doen op het complexe gebied van risicomanagement en verzekeren. Je kunt in deze master kiezen uit 2 specialisatierichtingen (tracks): de algemene track, als voorbereiding op de post-masteropleiding, of de track Quantitative Risk Management, als voorbereiding op een loopbaan binnen het risicobeheer.

  Meer over de master Actuarial Science and Mathematical Finance
 • Business Economics

  In de 1-jarige master in Business Economics leer je hoe je onderzoek doet binnen bedrijfseconomische vraagstukken. Binnen deze master kun je kiezen uit 2 specialisatierichtingen (tracks): Managerial Economics and Strategy en Neuroeconomics.

  Meer over de master Business Economics
 • Econometrics

  Bereid je voor op een carrière in een van de meestgezochte vakgebieden van vandaag. In de master in Econometrics leer je te werken met statistische modellen, het schatten en testen van economische modellen en financiële dataseries. Ontwar complexe economische data, theorieën en markten en leer wiskundige en statistische modellen moeiteloos toe te passen. Binnen deze master kun je kiezen uit 4 specialisatierichtingen (tracks).

  Meer over de master Econometrics
 • Entrepreneurship (samenwerking VU en UvA)

  De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

  Meer over de master Entrepreneurship

Waar werken onze afgestudeerden?

Als econometrist of datawetenschapper kun je bij uiteenlopende werkgevers terecht, zoals:

 • ministeries
 • de Nederlandse Centrale Bank
 • het Centraal Planbureau
 • het Centraal Bureau voor de Statistiek
 • multinationals
 • consultancy-bedrijven (marketing, data science, bedrijfsanalyses, big data, financiën)
 • banken
 • pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen
 • universiteiten
 • of je kunt je eigen bedrijf beginnen

Je verdient niet alleen een uitstekend salaris, maar er is ook een grote kans op een vaste aanstelling met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Startsalaris (na afronden MSc)

€ 3.044 bruto

Tijd om een baan te vinden

Vrij snel na afstuderen

Werkgeluk

8,3/10

Bron: SEO-onderzoek Studie en Werk 2017 voor Elsevier, UvA Economics and Business alumni survey.

Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele carreer journey (loopbaantraject).

Carrière-evenementen
Ook organiseert het Career Centre jaarlijks (vaak) samen met de studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.