Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Toelating en inschrijving

Inschrijfproces
 • 1. Check de deadlines

  We zijn ons bewust dat je problemen kunt ervaren in het aanmeldproces als gevolg van het coronavirus. We houden deze situatie nauwkeurig in de gaten en zullen waar nodig actie ondernemen, in lijn met de aanwijzingen van de Nederlandse overheid.

  De aanmelddeadline voor een start in september 2020 is verschoven van 1 mei naar 1 juni 2020. Schrijf je dus voor 1 juni in via Studielink.

  Lees meer over inschrijving en toelating

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-diploma

  Je kunt Econometrie studeren als je een vwo-diploma hebt in één van de vier profielen, en met wiskunde B. De beide 'natuur'-profielen zijn heel geschikt. Het vwo-vak economie is niet verplicht.

  Als je wiskunde A in je profiel hebt, dan zul je alsnog moeten voldoen aan de ingangseis van wiskunde B. Dit kan middels een vwo staatsexamen wiskunde B.

  Op 24 maart is bekend geworden dat de centrale eindexamens niet door gaan. Diploma’s die in deze bijzondere situatie worden verstrekt zijn voor de UvA uiteraard volwaardig; je kunt je hiermee dus gewoon aanmelden bij een UvA bacheloropleiding.

  Hbo(-propedeuse)diploma

  Met een hbo-propedeuse kun je overstappen naar de bachelor Econometrie. Dat is wel zwaar. Met deze propedeuses ben je toelaatbaar:

  • Hbo-propedeuse Toegepaste Wiskunde;
  • Hbo-propedeuse Technische Natuurkunde;
  • Ander hbo-p + vwo wiskunde B staatsexamen of vwo wiskunde B-certificaat van het CCVX;

  Hbo-propedeusestudenten dienen zich via het online aanmeldformulier Embark aan te melden vóór de 1 mei deadline. Hier moeten de volgende documenten worden geüpload:

  • Kopie van ID
  • CV
  • Motivatiebrief
  • Voorlopige hbo-cijferlijst
  • Vwo wiskunde B CCVX-certificaat of staatsexamen*

  *Indien je nog niet een certificaat of staatsexamen hebt behaald, voeg dan een bewijs van aanmelding toe.

  Colloquium doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent en niet het juiste diploma hebt om toegelaten te worden, dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden. Dit heb je hiervoor nodig:

  • Vwo Wiskunde B staatsexamen of vwo Wiskunde B-certificaat van het CCVX.
  • Vwo Engels staatsexamen, IELTS-, TOEFL- of Cambridge-toets.

  Meer informatie over Colloquium Doctum

 • 3. Schrijf je in via Studielink

  Inschrijven voor een opleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Studielink houdt je tussentijds op de hoogte van de status van je inschrijving.

  • DigiD aanvragen
   Het is aan te raden je DigiD ten minste 3 weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
  • Inloggen studielink
   Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
  • Persoonlijke gegevens invoeren/checken
   Let goed op en check je gegevens.
  • Controle gegevens door Studielink
   Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je die nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Nieuwe inschrijving toevoegen
   Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding en kies voor de specialisatie Econometrie. Als je de Engelstalige variant van de opleiding wil volgen, zorg er dan voor dat je die selecteert. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.

  Naar Studielink

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID (studentnummer). Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Wat is UvA Matching?

  UvA Matching is een online studiekeuzecheck. Door mee te doen aan matching test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. Als je nu een goede keuze maakt verklein je namelijk de kans dat je er tijdens je 1e jaar achter komt dat de opleiding toch niet goed bij je past. Tijdens UvA Matching maak je kennis met de studie en ervaar je alvast hoe het is om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

  Hoe werkt UvA Matching?

  Nadat wij je aanmelding via Studielink hebben ontvangen krijg je een e-mail met instructies over het compleet maken van je Checklist Inschrijving. UvA Matching is één van de onderdelen van deze Checklist. Verdere informatie over het inschrijven voor matching zul je op die Checklist terugvinden.

  Bij UvA Economie en Bedrijfskunde wordt matching 4 keer per jaar online aangeboden. Tijdens de door jouw gekozen ronde volg je in een online leeromgeving colleges van eerstejaarsvakken. Daarna kun je het materiaal in je eigen tempo bestuderen. Je sluit de Matchingronde af met een toets. Op basis van de toetsuitslag ontvang je vervolgens een persoonlijk studiekeuzeadvies. Dit geeft aan of de studie bij je past en hoe je je nog beter kunt voorbereiden om in september met de opleiding te starten.

  Het programma van UvA Matching bestaat uit:

  • online colleges en kennisclips
  • zelfstudie
  • online toets
  • persoonlijk studiekeuzeadvies

  Je bent ongeveer 20 uur bezig met UvA Matching, hierin kan je jouw eigen tempo bepalen. Voorwaarde is dat je de toetsen afrondt voor het einde van je gekozen Matchingsronde.

  Wanneer wordt UvA Matching aangeboden?

  UvA Matching wordt voor deze opleiding van maart tot en met juni 1 keer per maand online aangeboden.
  Je kunt kiezen uit een van de volgende UvA Matchingrondes:

  UvA Matching Aanmelddeadline
  Ronde 1: 3 tot en met 11 maart 2020 Zondag 24 februari 2020
  Ronde 2: 1 tot en met 9 april 2020 Donderdag 23 maart 2020
  Ronde 3: 7 tot en met 15 mei 2020 Zondag 27 april 2020
  Ronde 4: 2 tot en met 10 juni 2020 Donderdag 25 mei 2020

  Lees meer over UvA Matching

Na voorwaardelijke toelating