Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Veelgestelde vragen

Het is een uitdaging om in deze uitzonderlijke situatie van de coronacrisis een studiekeuze te maken. Omdat open dagen zijn afgelast en aanmelddata veranderd, vind je op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent alle veranderingen. Van (online) voorlichting tot aangepaste deadlines.

 • Kan ik langskomen voor een rondleiding op de Roeterseilandcampus?

  Het is helaas momenteel niet mogelijk om de Roeterseilandcampus te bezoeken. Vanwege de coronacrisis is een groot aantal gebouwen van de UvA gesloten en worden colleges momenteel alleen online gegeven.

  Bekijk onze Campustour Roeterseiland om alsnog een goede indruk te krijgen van het leven op en rond de universiteit. We hopen natuurlijk dat we je alsnog snel mogen verwelkomen op onze campus.

 • Is UvA Matching nog steeds verplicht?

  Deelname aan UvA Matching is in verband met de situatie rond het coronavirus niet meer verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Door mee te doen a test je of de opleiding bij je past voordat je eraan begint. UvA Matching is voor alle aankomend studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars (niet-selectieve) UvA bacheloropleiding en die nog niet eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

 • Wordt mijn vwo-diploma wel als volwaardig gezien, nu ik geen eindexamen kan doen?

  Op 24 maart 2020 werk bekendgemaakt dat de centrale eindexamens niet door gaan. Diploma’s die in deze bijzondere situatie worden verstrekt zijn voor de UvA uiteraard volwaardig. Je kunt je hiermee dus aanmelden bij een UvA bacheloropleiding. Bekijk wel de (overige) toelatingseisen van de betreffende bacheloropleiding om te checken of je het juiste profiel en/of keuzevak in je pakket hebt.