Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Voorlichtingen

Kom kennis maken met onze universiteit en programma’s. Verzamel vooral genoeg informatie, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Verkennen: Bachelordagen

Tijdens de Bachelordag krijg je informatie over de UvA en over studeren in Amsterdam. Kom meer te weten over onze opleidingen, praat met studenten en universitair docenten en bekijk onze campus. Je moet tenslotte een goed gevoel hebben bij de universiteit én de opleiding. Houd onze website in de gaten voor data, want: vol is vol.

Bekijk de datum van de volgende Bachelordag

Verkennen: Virtual Meet & Greets

Kon je niet bij de Bachelordag zijn, of wil je meer weten over een opleiding? Maak kennis met opleidingsdirecteuren, huidige studenten en studieadviseurs tijdens een live chat.

Bekijk de data voor de volgende Meet & Greets

Verdiepen: Proefstuderen

Denk je er serieus over na om je in te schrijven? Kom dan proefstuderen. Je volgt dan een hoor- en werkcollege over een specifiek onderwerp binnen de opleiding die je wilt gaan doen. De perfecte manier om te kijken of het programma bij je past.

Bekijk de data voor het proefstuderen

Verdiepen: Student voor een dag

Kom je waarschijnlijk Actuariële wetenschappen, Econometrie of Fiscale economie bij ons studeren? Word dan ‘Student voor een dag’, georganiseerd door studieverenigingen VSAE en SFEER. Je gaat dan samen met een student naar college. Een goede manier om je een beeld te vormen van het studieprogramma.

Schrijf je in voor Student voor een dag Actuariële Wetenschappen

Schrijf je in voor Student voor een dag Econometrie

Schrijf je in voor Student voor een dag Fiscale economie

Verdiepen: Toets je wiskundige kennis

Als (bedrijfs)econoom of econometrist moet je grote hoeveelheden data kunnen verwerken. En dus goed zijn in wiskunde en statistiek. Veel van onze studenten onderschatten dit.

Doe de opdrachten om te kijken of je het minimale niveau hebt. N.B. Houd er rekening mee dat het niveau tijdens de studie omhoog zal gaan.

Subjects mathematics entrance test Mathematics entrance test - version 1 Mathematics entrance test - version 2 Answers mathematics entrance test - versions 1+2